avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Există asociații de proprietari în care nu există ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Există asociații de proprietari în care nu există organe ...

Există asociații de proprietari în care nu există organe de conducere. Cum pot fi determinate să îsi aleagă comitet executiv, președinte și cenzor, dacă Legea nr. 196/2018 nu oferă instrumente legale autoritătilor locale, în acest sens? Nu există sancțiuni. Deși legea prevede că sunt "obligatorii". Doar pentru nedeschiderea contului bancar există sanctiuni.
Cel mai recent răspuns: puimicc , utilizator 20:57, 20 Martie 2023
Nu exista sanctiuni, daca toata lumea se codeste, numai ca va veti descurca din ce in ce mai greu.
Uitati ce scrie un avocat :
[ link extern ]
Sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala care detine autoritatea si competenta sa impuna convocare adunare generala si alegere echipa manageriala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista temei legal pentru ca serviciul mentionat sa impuna convocarea adunarii generale si alegerea comitetului? Cui sa impuna? Si cum, daca nu exista sanctiuni?

ynocentta a scris:

Sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala care detine autoritatea si competenta sa impuna convocare adunare generala si alegere echipa manageriala

Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
puimicc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Președintele de asociația a demisionat. conform legii nr. 196/2018 ... ASOCIATIA HEXAGOANE ASOCIATIA HEXAGOANE Președintele de asociația a demisionat. Conform Legii nr. 196/2018 s-a convocat adunarea generală pentru alegerea noului președinte și noul comitet ... (vezi toată discuția)
Semnatura lista de intretinere catali123456 catali123456 Daca presedintele unei asociatiei de proprietari nu e prezent fizic, poate semna lista de intretinere si alte documente ale asociatiei? Inteleg ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)