avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renunțarea la calitatea de asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renunțarea la calitatea de asociat

Buna ziua, Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. Problema pe scurt: in 2005 am infiintat o societate comerciala impreuna cu cineva, 2 asociati 50/50 parti sociale. Initial am fost amandoi administratori, apoi a preluat doar asociatul rolul de administrator, eu ramanand doar asociat. A fost o conjunctura, crezand ca ajut pe cineva pe termen scurt s aisi infiinteze acest SRL. Mentionez ca niciodata nu m-am implicat cu absolut nimic in aceasta firma, nu sunt tinuta la curent cu ce se intampla, etc. Timpul a trecut si acum imi doresc sa renunt la calitatea de asociat nefiind expusa si considerand ca as avea cumva ceva de pierdut in cazul ca se intampla vreo ilegalitate. Am contactat celalalt asociat spunandu-i ca doresc sa nu mai am vreo legatura cu firma si ma tot amana ca da, vom rezolva. Insa aceasta amanare este de vreo 2 ani, si nu se intampla.
Va rog sa ma sfatuiti: este vreo modalitate sa ies din aceasta firma? Chiar nu doresc ca numele meu sa mai figureze acolo. Se poate intampla ca in cazul in care face vreo ilegalitate (Doamne fereste) sa fiu si eu trasa la raspundere? Sunt un om cinstit, de buna credinta, imi castig banul lucrand 8 ore pe zi si nu am nevoie de complicatii.

Multumesc mult,
Valentina Donciu
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 18:18, 20 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru retragerea dvs din asociatie pe cale amoabila sunt prevazute in actul constitutiv, de acolo ar trebui sa incepeti pentru a vedea ce aveti de facut. Recomandabil ar fi sa nu mai amanati aceste proceduri, sa faceti demersuro ferme pentru ca in functie de “ilegalitatile” care s-ar putea produce ati putea raspunde si dvs sub o forma sau alta. Luati legatura cu un avocat sa va ajute cu demersurile pentru a nu mai amana rezolvarea situatiei in care va gasiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare firma adrian23marian adrian23marian Buna ziua, Exista o firma cu 2 actionari 50-50 %, firma are datorii la stat si unul dintre actionari vrea sa dea partea lui de firma unei persoane din ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata de la anaf, raspundere personala a asociatului, nu a administratorului MihaielaT MihaielaT Buna ziua, sunt asociatul unei firmei, administratorul acesteia a decedat de curand. Deoarece firma are datorii la ANAF am primit o somatie pe numele meu, prin ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl (si alte intrebari) pokka pokka Am deja un IMM unde am 50%+ din firma (impreuna cu sotia). As mai dori sa deschid un IMM impreuna cu sotia. 1. Dupa cum am inteles eu pot sa detin maxim ... (vezi toată discuția)