avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata Bonus Pro Rata in Prenatal - statut activ sau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata Bonus Pro Rata in Prenatal - statut activ sau inactiv in cele 126 zile?

Buna ziua! Urmeaza sa intru in prenatal din luna mai si am urmatoarea speta: nu vor sa imi plateasca partea variabila din venit (30%, sub forma de bonus trimestrial). Trimestrul e calculat de la 1 martie pana la 31 mai, eu lucrand in perioada 1 martie-30 aprilie. Conform politicii interne, daca acumulez minim 30 zile muncite din 90, sunt eligibila pt plata pro ratatata.
Angajatorul invoca faptul ca in 31 mai, ultima zi din trimestrul in cauza, eu nu voi mai lucra activ (al doilea criteriu de eligibilitate).
Tot el zice ca cei aflati in medical sau concediu de odihna sunt eligibili, spre diferenta de cei aflati in prenatal.
Conform legii, in cele 126 zile un angajat in prenatal si lauzie nu ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca un angajat normal, aflat la munca/ in CO/in CM?

Conform spetei, o alternativa ar fi eliberarea certificatului de CM pt prenatal pt 1-30 mai (fara ziua de 31). Prenatalul fiind un drept, dar nu si o obligatie, se poate relua din 1 iunie pana in 1 iulie, cand voi naste?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 21 Martie 2023
Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat prestarea muncii și plata salariului, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

Afirmație neadevărata a acelui angajator in ceea ce privesc drepturile dvs ..este buna și varianta cu concediul prenatal menționată de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O salariata care a nascut la 7 luni nu a primit certificat medical anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a nascut la 7 luni pe 21 martie, NU era in timpul concediulului de sarcina si ... (vezi toată discuția)
Decontare transport lucrand in învățământ Deeafili Deeafili Bună ziua. Am următoarea nelămurire:fac naveta, lucrand in învățământ intre 2 localități.Abonamentul îl fac pentru luna următoare in data de 30 a ... (vezi toată discuția)
Conditii obtinere indemnizatie copil roxxanna roxxanna Am si eu cateva nelamuriri referitoare la obtinerea indemnizatiei pentru copil. Am citit discutiile de pe acest forum dar tot nu am ceva clarificat: Am fost ... (vezi toată discuția)