avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reguli decontare combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reguli decontare combustibil

Buna seara,

S-a luat hotararea in cadrul firmei in care activez sa fie decontat combustibilul pentru venirea/plecarea la/de la serviciu pentru angajati. Mie mi-a fost refuzat acest beneficiu pe motiv ca nu posed permis de conducere in conditiile in care vin si plec zilnic la serviciu cu masina familiei condusa de sotul meu. Nici in hotararea luata de firma si nu am reusit sa gasesc nici in legislatie vreo referire la permisul de conducere ci doar la decontul necesar si la bonurile fiscale de combustibil. O data ce este vorba de masina familiei, deci si a mea, este corecta hotararea de a nu mi se acorda acest beneficiu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dinbuc , utilizator 09:06, 21 Martie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Cine vi-l refuză? Nu e legal să fie decontate preferențial cheltuielile de transport, cereți explicații în scris conducerii firmei.
Buna dimineata,

Sefa de Financiar refuza, singurul motiv fiind ca asa intelege dansa speta. Citez: "nu ai cum sa beneficiezi de acest decont pentru ca nu ai permis de conducere!". Am incercat explicatii legate de faptul ca scopul acestui beneficiu nu cred ca este cel al unei recompense pentru cei care au in buzunar un permis de conducere ci cel al decontarii cheltuielilor legate de venirea la serviciu cu autoturismul personal sau auto cu care exista un act de proprietate/ comodat/etc. Cred ca e, spre exemplu foarte intalnita situatia in care sotia are permis de conducere dar de regula conduce sotul si atunci toata teoria se reduce la partea pe care sta in masina? In fine, multumesc mult pentru raspuns si asa voi face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cristinasergiu cristinasergiu Buna ziua, va rog sa imi spuneti pe ce post pot sa angajez o persoana care sa conduca si masina si sa se poata deconta conbustibilul. (vezi toată discuția)
Oug 34/11.04.2009, sa discutam putin iuli-ana iuli-ana - conform articol art.21 alin.3 lit.n sunt deductibile cheltuielile la nivelul unui autoturism pt. persoanele cu functie de conducere si de administrare -eu pe ... (vezi toată discuția)
Decontare deplasari miami miami Avem incheiate contracte de prestari servicii cu persoane care efectueaza deplasari lunare in localitati din judet. Pentru aceasta ei depun spre decontare ... (vezi toată discuția)