avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare deplasari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare deplasari

Avem incheiate contracte de prestari servicii cu persoane care efectueaza deplasari lunare in localitati din judet. Pentru aceasta ei depun spre decontare ordinele de deplasare pentru care s-au facut cheltuieli cu combustibilul consumat. In situatia in care persoana contractata efectueaza deplasarea cu o masina proprietate a sotului (sotiei) sau autoturism luat prin contract de comodat special pentru aceasta activitate, se pot deconta cheltuielile pentru combustibilul consumat? Este strict legat numele persoane din ordinul de deplasare, cu proprietarul masinii cu care s-a efectuat deplasarea?
Cel mai recent răspuns: miami , utilizator 13:48, 17 Aprilie 2015
la contractile civile(am inteles bine, nu de munca?) le platiti un onorarii/commission care va include si acest cost.
Ar fi o sugestie buna.... insa tarifele pe care le aplicam sunt fixe, deci nu avem posibilitatea modificarii lor. Cheltuielile de deplasare sunt decontate separat, incadrate pe articolul bugetar destinat acestora. Parerea mea (doar personala, fara sa regasesc acest detaliu in legislatie) ar fi ca decontarea se poate face si pentru deplasarea cu autoturism proprietate personala inregistrat pe numele sotului, sotiei, copilului, parintilor, daca acestia fac parte din aceeaci familie. Intreabarea este daca e corecta decontarea acestor cheltuieli de transport?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuieli combustibil baga baga Buna ziua. Rog ajutor in urmatoarea situatie. Sunt administrator la o firma care se ocupa cu realizarea de studii de piata, cercetari de marketing, pe baza de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibil mastera mastera Buna seara, Sunt PFA cod 6209. Imi desfasor activitatea in mare parte la client. Pentru ajunge la client ma deplasez cu masina proprie pe care am contract de ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)