avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - lucru in ture de 12 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - lucru in ture de 12 ore

Buna ziua. Avand in vedere prevederile art. 112 din codul muncii este legal daca o SC are lucru in ture de 12 ore si la final luna timpul de lucru al angajatilor este de 48 ore in doua saptamani si 36 ore in doua saptamani (total ore lucrate 168 in luna)? Se pot considera doar 8 ore suplimentare? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elleny , utilizator 11:43, 30 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
orele suplimentare sunt calculate la sfarsit de luna...
Inteleg corect ca numarul orelor suplimentare se va calcula prin raportare la nr total al orelor lucrate in luna, chiar daca in doua dintre saptamanile din luna se dapasesc cele 40 ore reglementate de codul muncii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da... daca la sfatrsitul lunii totalul orelor lucrate este peste numarul de ore lucratoare, atunci ceea ce depaseste este munca suplimentara.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca suplimentara? smeagull smeagull Buna dimineata, Situatia este: la angajator se presteaza munca in ture, stabilite dupa un grafic, cu respectarea tuturor prevederilor legale in ... (vezi toată discuția)
Repaus minim dupa tura de 12 ore noaptea Iryna28 Iryna28 Buna ziua, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca un angajat lucreaza in ture de 12 ore (7:00-19:00 si 19:00-7:00) si dupa tura de zi (7:00-19:00) ... (vezi toată discuția)
Care sint ore suplimentare? svaiter svaiter Vreau sa aflu care sint considerate orele suplimentare la o persoana care lucreaza in ture. Stim ca primele doua ore peste durata normala de munca se platesc ... (vezi toată discuția)