avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificări apartament bloc Ce modificări se pot ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificări apartament bloc Ce modificări se pot aduce unui ...

Modificări apartament bloc

Ce modificări se pot aduce unui apartament la bloc, fără a se cere autorizație de construcție? De exemplu, se permite închiderea sau îngustarea unui gol de ușă interioară cu un perete de rigips? Sau se poate lărgi un gol de ușă interioară, dacă deasupra există grindă care rămâne neatinsă?

Mulțumesc pentru orice lămuriri!
Cel mai recent răspuns: unomstresat , utilizator 14:38, 23 Martie 2023
Se pot executa orice interventii la partea interioara apartament care nu modifica structura de rezistenta a apartamentului,nu influenteaza si nu afecteaza structura de rezistenta a intregii constructii,interventii care nu modifica caracteristicile initiale ale constructiei; reparatii la imprejmuire sau terase, pastrand forma acestora si natura materialelor utilizate; reparatia si inlocuirea tamplariei interioare si exterioare, pastrand forma acesteia; zugraveli si vopsitorii interioare
[ link extern ]
Se pot executa orice interventii la partea interioara apartament care nu modifica structura de rezistenta a apartamentului,nu influenteaza si nu afecteaza structura de rezistenta a intregii constructii,interventii care nu modifica caracteristicile initiale ale constructiei; reparatii la imprejmuire sau terase, pastrand forma acestora si natura materialelor utilizate; reparatia si inlocuirea tamplariei interioare si exterioare, pastrand forma acesteia; zugraveli si vopsitorii interioare
[ link extern ]
Desigur, ideea generala este sa nu modificati peretii de rezistenta si aspectul exterior al blocului, inafara de reparatii urgente. Acum depinde si de circumstantele lucrarilor dvs, este posibil sa trebuie sa re-declarati suprafata utila al imobilului, daca diferenta e mica nu cred ca va sanctioneaza, insa este utila pentru dvs pentru ca ati plati mai putin impozit care se calculeaza dupa ea. Mergeti la agentia de cadastru si intrebati de la relatii cu publicul.

Mai exista si un alt aspect, care este greutatea si tensiunea aplicata pe pereti, chiar si daca nu se modifica nimic concret la peretii de rezistanta ar putea fi ilegala daca "reparatiile" pot afecta structura de rezistenta al blocului in timp, de exemplu cum este mai nou la moda cu arcuri si stalpi prin apartamente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare culoare casa, locuinta personala Vladimir1 Vladimir1 Buna ziua! Am achizitionat o locuinta intr-un triplex si as dori sa schimb culoarea la casa. Este necesara vreo autorizatie de constructie pentru acest ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie? Hopeless Hopeless Vreau sa stiu si eu daca pentru a-mi largi bucataria prin desfiintarea unei debarale (usa si 22 cm de perete din caramida care nu modifica structura de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie santuri pt. instalatia electrica in apartament? ddaas ddaas Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament intr-un bloc din 81 construit din placi prefabricate din beton armat. Acum apartamentul este in renovare ... (vezi toată discuția)