avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inscriere vechime reala in CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inscriere vechime reala in CM

Buna ziua,
Sunt intr-o dilema !
Un prieten a incetat colaborarea cu firma,dar acestia refuza sa-i treaca vechimea in Cartea de munca.
El s-a angajat faptic pe 15.01.2009,avand document emis de firma cu semnatura Responsabil resurse umane,iar firma i-a inregistrat contractul,dupa insistentele sale pe 02.02.2009.
Acum,acestia,pe langa alte refuzuri,spun ca nu-i pot da adeverinta de vechime incepand cu 02.02.2009.Cum procedeaza,chiar daca il vom intreba de ce a acceptat acest lucru!Stim bine,cu totii!
Care sunt actele pe care trebuie sa le primeasca la expirarea celor 20 de zile de preaviz acordat de firma,punctual si unde se poate adresa,in cazul refuzului firmei de a i le inmana.
Va avea probleme cu data luarii in evidenta la Oficiul de somaj?
Cu multumiri si respect,
nicu
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
niccu, utilizator
Cel mai recent răspuns: niccu , utilizator 17:27, 25 Ianuarie 2010
La incetarea raporturilor de munca, salariatul trebuie sa primeasca urmatoarele acte de la angajator:
- decizia de incetare vizata de ITM
- carnetul de munca cu toate inscrisurile "la zi" si cu viza ITM sau, in cazul in care nu detine carnet de munca, o adeverinta cu perioada lucrata la angajator, functia si salariile primite in aceasta perioada, vizata de ITM;
- adeverinta de somaj pentru a putea depune dosarul ptr indemnizatia de somaj.
- o nota de lichidare (daca se practica la acel loc de munca)
Multam fain,
dar ei spun ca nu elibereaza adeverinta de vechime decat de pe 02.02.2010
Si cu restul cum ramane?El are un PV de predare primire,in romaneste si limba patronilor,semnat de fosta responsabila RU,cu data de 15.01.2009.
Exista deasemenea Registre de control a activitatii (2 la numar,pt 2 locatii diferite !) unde el a semnat pt controlul efectuat,apartinand firmei de paza prestatoare de servicii!
Daca tot l-au tinut la negru,ce poate face?
Multam mult de tot!
sesizare la i.t.m. si/sau actiune la tribunal : " obligatia de a face " !
Multumesc,o va face!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca - vechime in munca Qwerty2010 Qwerty2010 Sunt angajat la o firma din iulie 2008, acesta fiind primul meu job. Nu mi-au facut carte de munca, doar am semnat un contract individual de munca. ... (vezi toată discuția)
Daca am lucrat si part time si full time pot depune adeverinta impreuna cu cartea de munca la somaj la disponibilizare viu viu Am lucrat 2001-2006 full time iar intre 2002-2004 si part time. Firma la care am lucrat part time mi-a inmanat o adeverinta specifica pe care am uitat-o intre ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime fc_andu fc_andu Buna seara! As dori sa stiu daca in conditiile in care am lucrat la o firma aproximativ 6 luni, nu mi s-a facut catre de munca dar din cate stiu am contractul ... (vezi toată discuția)