Bună ziua. Ce soluții am dacă, recent, am depus o plângere la poliție în baza legii 205/2004, susținută de probe foto și video, care la rândul lor sunt susținute chiar de o declarație la poliție, de acum 2 ani, a părții pârâte, care este în directă contradicție cu legea, iar poliția a ignorat toate dovezile și a constatat că nu se încalcă legea în niciun fel?
Unde pot reclama persoanele care au cercetat și au soluționat plângerea, pentru a fi cercetați disciplinar? E de preferat să reclam biroul din care fac parte în întregime sau persoanele care au semnat răspunsul? Mai mult, având în vedere că răspunsurile primite din partea poliției sunt considerate chiar de ei "nesecret", le pot face publice prin intermediul presei, prezentând public faptele și inacțiunea organelor de ordine? Mulțumesc.
Apartul cu care au fost facute pozele este telefonul personal. În plangere le-am spus ca sunt dispus să le pun la dispozitie dispozitivul meu sau orice altceva au nevoie. N-au solicitat nimic.
Ce să mai zic, poate doar eu am impresia că un animal de companie n-are ce căuta prin tomberoane, nu și poliția.
Înțeleg ce precizați cu privire la pragul minim de satisfacere a unor dovezi credibile, însă, în acest caz, exista și declarația anterioară a respectivei persoane la poliție unde recunoscuse, cu subiect și predicat, că își abandonează animalul pe domeniul public cât timp e la muncă. Ce contează că est de acum 2 ani, câtă vreme e susținută de niște poze de actualitate? Numai că asta ar fi însemnat să scoată de la sertar o plângere, cercetată de un coleg care, la momentul respectiv n-a acționat corespunzător.
Flagrantul cu un animal e aproape imposibil de realizat, dacă poliția nu stă "la pândă". Până răspund la sesizare poate dura zeci de minute bune, iar acel animal vă dați seama că nu stă într-un loc atât de mult și nici urmărit nu merge.
Se pare că avea dreptate cine spunea că problema trebuie rezolvată altfel, mult mai rapid, din păcate.
Mulțumesc pentru informații. Chiar au fost de ajutor și mi-au confirmat ceea ce deja bănuiam cu privire la "organe".