avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Responsabilul cu protecția datelor- GDPR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Responsabilul cu protecția datelor- GDPR

Va rog sa-mi spuneti daca, un angajat care are acces la toate datele personale ale salariatilor, poate fi numit responsabil (DPO)?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
Karmaniko, utilizator
Cel mai recent răspuns: Karmaniko , utilizator 15:29, 28 Martie 2023
Articolul 37 alin. 5 din Regulamentul UE 2016/679 stabilește ca responsabilul cu protecția datelor să fie ”desemnat pe baza calităţilor profesionale şi, în special, a cunoştinţelor de specialitate în dreptul şi practicile din domeniul protecţiei datelor, precum şi pe baza capacităţii de a îndeplini sarcinile prevăzute la articolul 39.”
Multumesc pentru raspuns.
Totusi, trecand peste textul din regulament referitor la calitatile si responsabilitatile DPO precum si peste textul referitor la incompatibilitati, credeti ca un salariat care are acces la datele personale ale tuturor angajatilor (cel care se ocupa de calculul salariilor), poate fi numit responsabil privind protectia datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date? Mentionez ca nu are functie de conducere;
In situatia in care este posibil acest lucru, pe acest salariat cine il informeaza/consiliaza in domeniul prelucrarii datelor prelucrare cu privire la obligațiile care le revin referitoare la protecția datelor?
Multumesc!
Ghidul privind Responsabilul cu protecția datelor (‘DPOs’) stipuleaza ca , activitatea a DPO acoperă toate operațiunile de prelucrare efectuate, inclusiv cele care nu sunt legate de îndeplinirea unei sarcini publice sau exercitarea îndatoririlor oficiale (de exemplu, gestionarea unei baze de date a angajaților).
In opinia mea, un salariat care are acces la datele personale ale tuturor angajatilor nu poate fi numit in astfel de functie.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate care presteaza servicii in conditiile art.2 alin.5 din hg 500/2017 ArealExpert ArealExpert Societatea X are incheiate contracte de prestari servicii transmitere date in REGES cu mai multi angajatori . Activitatea preponderenta a firmei este in ... (vezi toată discuția)
Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Conform legii, din 25.05.2018 intra in vigoare anumite Reguli privind protectaia datelor cu caracter personal. Societatile comerciale ... (vezi toată discuția)
Responsabil cu protecția datelor Alex97 Alex97 Buna ziua. Care sunt conditiile ce trebuie indeplinite si modalitatea in care se poate obtine titulatura de operator de date personale ? Multumesc. (vezi toată discuția)