avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata impozit

Suntem 2 frati si o sora. Am facut succesiune pentru un apartament in care au locuit parintii mei ambii decedati fiecare devenind propietar pe 1/3 din apartament.
Acum in apartament locuieste sora mea.
Celalalt frate doreste ca impozitul pe care il plateste pe partea lui de apartament sa fie platit de sora mea pe motiv ca foloseste si treimea lui de apartament.
Exista o lege pe care se poate intemeia aceasta cerere, sau o modalitate de a se rezolva aceasta dorinta.
Buna ziua,
Teoretic, fiecare avand 1/3 stabilit prin certificatul de mostenitor, este obligatia fiecarui mostenitor sa-si suporte cota sa de cheltuieli.
Faptul ca unul dintre mostenitori foloseste imobilul in integralitate, dă dreptul celorlalti sa-i solicite o suma de bani echivalenta cu lipsa de folosinta a cotei sale sau, eventual, o chirie.

Dar, opinia mea, este cel mai bine sa faceti o iesire din indiviziune, cu atribuirea imobilului către unul dintre mostenitori, iar acesta va fi obligat la plata unor despagubiri (sulta) către ceilalti mostenitori, proportional cu cota detinuta de fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica-monica monica-monica Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: mostenire imobil, succesiune facuta, trei copii si sotul supravietuitor.Unul dintre copii doreste sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire iuliana74 iuliana74 Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama mea a decedat in 2010, in urma ei am dezbatut succesiunea pentru 10 ha de teren agricol, tata a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Taxa cereri accesorii issabellemaria issabellemaria Fratele meu a cerut iesirea din indiviziune privind cota sa parte(aprox.10 % din suprafata restul de 90 % fiind al surorii mele) care ii revine prin ... (vezi toată discuția)