avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii - Perioadă de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii - Perioadă de proba

Bună seara! Vă rog să mă ajutați într-o problema delicata!
La sfârșitul anului 2020 am fost angajata pe funcția de inginer, din anul 2021(decembrie) pana in prezent ocup o funcție de conducere in cadrul aceleiasi companii, dar in momentul de fata, îmi doresc sa renunț la aceasta funcție și sa ma reîntorc pe cea de inginer. Dacă mi se aprobă mutarea, mai trebuie sa am perioada de proba? Dacă răspunsul e afirmativ la prima întrebare, exista riscul ca după aceasta perioada sa mi se desfacă contractul de munca? Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
SârghiLaura, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:11, 28 Martie 2023
Pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba.
Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie.

In opinia mea, nu se mai poate stabili o noua peroada de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer cu perioada de proba cavai cavai Buna ziua Am si eu o nelamurire legata de transferul in cadrul aceleiasi companii, dar in orase diferite. Avand in vedere ca in codul muncii nu exista ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba În cazul transferului în cadrul aceleiași ... Dan1963 Dan1963 Perioada de proba În cazul transferului în cadrul aceleiași companii, la cerere, dacă se schimba doar locul de munca ( i n cazul meu, magazinul) mai ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba florina_cr florina_cr daca un salariat a fost incadrat pe perioada determinata inspector de specialitate,in cadrul compartimentului contabilitate, iar acum se incadreaza perioada ... (vezi toată discuția)