Protectie contra escrocilor.
Am urmatoare speta: un var, total neadaptat vietii de zi cu zi. Pe jumatate proprietar (cu tatal lui) a unui apartament de 2 camere si fost proprietar de garsoniera. "Fost" deoarece a vandut-o ca sa "ajute" o fata cu situatie financiara precara.
Problema mea este ca dupa ce moare tatal lui, urmatoarea fata o sa-l "ajute" sa vanda si apartamentul si o sa ramana pe drumuri.
Intrebarea mea este ce se poate face legal, astfel incat sa ramana cu apartamentul pana la batranete.
Stiu ca in timpul vietii oricine poate face orice cu bunurile proprii, dar totusi...
In calitate de ruda. Nu doresc la batranete sa ajung sa am grija de el si nici nu vreau sa il vad pe drumuri. Nu doresc apartamentul. Doresc doar sa fie protejat in cazul in care vine iar o "iubita" care nu are bani... A mai pierdut pana acum bani, dar niciodata nu a facut pasul de a vinde garsoniera. Daca va vinde si apartamentul...
tatal sa lase prin testament dvs drept de abitatie viagera si lui nuda proprietate, asta inseamna ca cel putin cat traiti dvs nu va vinde.
Oricum ar fi sa stiti ca nu trebuie sa aveti grija de el, daca nu are capul pe umeri, sa fie sanatos.
Daca e debil mintal, il puteti pune sub interdictie si nu mai vinde nimic
Dacă are probleme de discernământ, discernământ lipsa,afecțiuni psihice se pot încerca.luarea unor masuri de protecție.Daca e doar naiv atunci nu.prea aveți ce sa faceți..