avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protectie contra escrocilor. Am urmatoare speta: un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protectie contra escrocilor. Am urmatoare speta: un var, total ...

Protectie contra escrocilor.
Am urmatoare speta: un var, total neadaptat vietii de zi cu zi. Pe jumatate proprietar (cu tatal lui) a unui apartament de 2 camere si fost proprietar de garsoniera. "Fost" deoarece a vandut-o ca sa "ajute" o fata cu situatie financiara precara.
Problema mea este ca dupa ce moare tatal lui, urmatoarea fata o sa-l "ajute" sa vanda si apartamentul si o sa ramana pe drumuri.
Intrebarea mea este ce se poate face legal, astfel incat sa ramana cu apartamentul pana la batranete.
Stiu ca in timpul vietii oricine poate face orice cu bunurile proprii, dar totusi...
In ce calitate intrebati?
Proprietarul bunului imobil are dreptul sa introduca la ocpi interdictie la instrainare
In calitate de ruda. Nu doresc la batranete sa ajung sa am grija de el si nici nu vreau sa il vad pe drumuri. Nu doresc apartamentul. Doresc doar sa fie protejat in cazul in care vine iar o "iubita" care nu are bani... A mai pierdut pana acum bani, dar niciodata nu a facut pasul de a vinde garsoniera. Daca va vinde si apartamentul...
tatal sa lase prin testament dvs drept de abitatie viagera si lui nuda proprietate, asta inseamna ca cel putin cat traiti dvs nu va vinde.
Oricum ar fi sa stiti ca nu trebuie sa aveti grija de el, daca nu are capul pe umeri, sa fie sanatos.
Daca e debil mintal, il puteti pune sub interdictie si nu mai vinde nimic
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
gi-jane2, moderator
Dacă are probleme de discernământ, discernământ lipsa,afecțiuni psihice se pot încerca.luarea unor masuri de protecție.Daca e doar naiv atunci nu.prea aveți ce sa faceți..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare apartament - posibil pierdut Flaviu2016 Flaviu2016 Pe data de 05.05.2016, orele 20.15, am fost informat de către o persoana care doreşte să şi pastreze anonimatul (vecină cu Tata), ulterior de colegii de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu abitatie viagera alllydiana alllydiana Buna ziua!Am si eu o intrebare,acum 7 ani am cumparat un apartament cu 3 camere in Ploiesti cu abitatie viagera (proprietarul sa ramana pana moare).De curand ... (vezi toată discuția)
Vanzarea dreptului de mostenire emanuelaasandei emanuelaasandei Buna ziua! Cunosc o situatie despre un domn divortat si bolnav psihic. Din cate am inteles de la fiica acestuia nu are discernamant. El a stat aproape singur ... (vezi toată discuția)