Buna ziua , sunt un copil care beneficiez de măsură de protecție specială, a aparut in decembrie 2022 o lege privind indemnizatie in valoare de 4,8 ISR , o pot primii daca incetez masura de protectie sociala , intrebarea mea este urmatoarea: Daca eu renunt la protectia de masura sociala si aleg indemnizatia in valoare de 4,8 ISR (2781 ron) , apoi dupa cateva luni se schimba legea , adica mai pe scurt sa scoata aceasta indemnizatie. Eu imi pierd definitiv dreptul la indemnizatie >?
Tinerii care au beneficiat de o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, şi au împlinit vârsta de 18 ani pot opta pentru continuarea măsurii de protecţie specială sau pentru primirea unei indemnizaţii lunare în valoare de 4,8 ISR, dacă face dovada că urmează o formă de învățământ la zi sau are un loc de muncă
Buna ziua , daca eu am varsta de 22 de ani si sunt la studii de licenta , daca renunt la aceasta masura de protectie speciala , voi avea dreptul la aceasta masura ? desigur , respectand conditiile , adeverinta odata la 3 luni .
Daca eu voi fi un beneficiar al acestei legi , in cazul in care se abroga acel articol unde precizeaza de aceea valoare 4,8 isr , eu voi fi afectat sau doar urmatorii ?
Un drept cuvenit nu poate fi pierdut si aceasta fiind o lege civila nu ar trebuii sa aibe putere retroactiva , sau are aceasta lege norme care indica ca in cazul unei modificari , sa se modifice si pentru beneficiari ai acestei legi ?
Interpretare oug
isma87
Buna ziua,
oug 65/2014 -referitoare la alocatiile pentru copiii
cum se poate interpreta acest venit? este acordat pentru copiii sau pentru ... (vezi toată discuția)