avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager lasat prin testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager lasat prin testament

Buna ziua
Doresc sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Ce act notarial pot face pentru a acorda dreptul mamei de a locui in casa mea pana la decesul acesteia? Concret: am vandut casa in care locuiam eu, mama si fiica mea minora si am cumparat un apartament in care apar doar eu ca proprietar. Doresc, pentru confortul mamei mele sa fac un act notarial prin care sa I asigur dreptul de a locui in casa, pana la decesul acesteia in cazul in care eu patesc ceva inaintea ei; metionez ca sunt divortata si am o fiica de 14 ani aflata in grija mea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:59, 30 Martie 2023
Mergeți la NOTAR și-i faceți act de habitație, sau uzufruct viager. Altă cale nu aveți.
Vă consiliază notarul. Nu trebuie testament. E mai sigur fără testament.
Ultima modificare: Joi, 30 Martie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea testamentului f3g4zuzu f3g4zuzu Am un testament facut de o batrana fara urmasi pentru o mandarda dintr-un imobil. In prezent proprietara traieste. Eu doresc sa renovez total mansarda, numai ... (vezi toată discuția)
Vanxare cumparare prezumata donatie? ion aurel ion aurel Eu si sotia mea am imprumutat socrilor o suma importanta de bani, urmand ca, la terminarea procesului privitor la un teren aflat in litigiu sa intocmim un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)