avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitate absoluta partiala a hotararii consiliului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitate absoluta partiala a hotararii consiliului local

intrebarea mea este urmatoarea:instanta a pronuntat o hotarare definitiva si irevocabila prin care sanctioneaza cu nulitatea absoluta partiala o hotarare de consiliul local care consfintea o majorare a redeventei dintre Consiliul Local si concesionar.Aceeasi hotarare de consiliu insa se refera si la alte categorii de terenuri ,nu ca cel in discutie ,pentru construire de locuinta individuala.nulitatea cu care a fost sanctionata hotararea se rasfrange asupra tuturor redeventelor stabilite prin hotararea de consiliu local care intra in aceeasi categorie(adica de construire locuinte) sau asupra tuturor redeventelor,sau numai asupra contractului analizat si fata de care instanta s-a pronuntat expres.multumesc
Cel mai recent răspuns: a_mira , utilizator 23:29, 11 Octombrie 2006
Numai asupra contractului fata de care s-a pronuntat expres. Constata nulitatea absoluta
p a r t i a l a! ;)
Pai din moment ce instanta a analizat un anumit contract, raportat la o anumita situatie de fapt, nu ar fi just si echitabil ca hotararea respectiva sa se rasfranga si asupra altor bunuri indiferent ca sunt sau nu din aceeasi categorie.
Aceasta hotarare poate constitui cel mult un precedent, pt viitoare procese care ar exista cu privire la bunuri din aceasi categorie.
Instanta nefiind investita, nu poate da mai mult decat se cere! Asa cum nu poate nici da ce nu se cere printr-o cerere cu care sa fie investita! Principiul disponibilitatii din dreptul civil ;) !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de concesiune, stabilirea redeventei mirceaione mirceaione Posed o curte de 250 mp luata in concesiune de la primarie,in contract nu scrie cum au stabilit impozitul. Am o mare rugaminte: care sunt actele normative IN ... (vezi toată discuția)
Restrangere concesiune adinutza.2008 adinutza.2008 Primaria a incheiat un contract de concesiune cu o societate avand ca obiect un teren proprietate privata. Acest teren s-a concesionat pentru construirea de ... (vezi toată discuția)
Concesiune teren iulian2009 iulian2009 La sfarsitul anului 2010 am participat la o licitatie pentru concesionarea unei suprafete de teren. Am castigat licitatia urmand sa se intocmeasca contractul ... (vezi toată discuția)