avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Ea a achizitionat
1)un autoturism in valoare de 36000 ron- prin credit bancar pe 7 ani-cu 8-9 luni inainte de incheierea casatoriei , dar cu 2 luni inainte de a se muta fizic cu viitorul sot intr-un imobil- respectiv oct.2005
S-au casatorit in fapt in iunie iulie 2006
In caz de divort , respectivul autoturism intra in partaj - cel cumparat de EA prin banca cu un credit pe 7 ani , dar din care a achitat un avans de 7000 ron + 9 rate inainte de casatorie , si restul in timpul casatoriei?
2)bunuri mobile inainte de casatorie(mobilier)la care nu mai gaseste facturile si magazinul de unde le-a cumparat nu mai exista , dar in timp ce locuia cu viitorul sot

Deci in cele 2 aspecte cum se impart bunurile .....cui ii revine autoturismul , se baga in masa de partaj?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:21, 25 Ianuarie 2010
bunurile dobindite dupa data de ...iunie, iulie 2006 sint considerate bunuri dobindite in timpul casatoriei si numai asupra acestora se face partajul. pentru bunurile dobindite inainte de casatorie, cu plata acestora in rate/credit, exista un drept de creanta asupra unor sume de bani din partea celuilalt sot, numai daca se dovedeste ca acesta a contribuit, in mod efectiv, la dobindirea lor.
In situatia relatata de dvs.,autoturismul este bun propriu al sotiei,iar sotul are drept de creanta asupra ratelor achitate de parti impreuna.
Bunurile mobile ramase,daca sotul nu va recunoaste ca sunt ale sotiei dobandite inainte de casatorie, vor fi impartite in doua variante de loturi,unul cu presupusa contributie comuna a sotilor,altul cu contributia exclusiva a sotiei.
In functie de probatoriile administrate,acte,martori,expertize,instanta va hotara cui apartin acestea.
La evaluarea bunurilor, expertul va avea in vedere valoarea ipotetica a acestora, raportata la data fabricatiei si la coeficientul acestora de uzura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar a unui imobil ipotecat mic1276 mic1276 Am divortat in august 2006 (casatoria a fost incheiata in 2001) prin acordul partilor, neavand copii si nefacand partaj atunci. Acum am vrea sa facem partaj - ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Se pune problema partajului? alex201888 alex201888 Buna seara, un imobil achizitionat inainte de casatorie (in timpul concubinajului), pe nume propriu, credit propriu ce se desfasoara si in prezent, se supune ... (vezi toată discuția)