Stimati Domni,
Ce presupune contabilitatea in partida simpla ,pentru o intreprindere individuala a carui obiect de activitate va fi comercializarea de legume fructe .
Cu respect,
Naum G.
au fost numeroase abordari ale acestei teme ; cautati omef 1040 - contabilitatea in partida simpla si apoi reluam discutia
Nu v-am intrebat totusi : dvs sinteti contabilul care se va ocupa de actele firmei ?
nu ,eu voi fi titularul ii ,pe care intentionez sa o deschid, nu sunt economist de profesie ; ma interesa mai mult cum se gestioneaza perisabilitatile ,multumesc pt. indrumare
cu respect. naum g.
Despre perisabilitati :
ART. 48
Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
e) pierderile privind bunurile perisabile, în limitele prevăzute de actele normative în materie;
materie :norma din 2004 m of 522( desi e aplicabila pers.juridice , totusi alta nu stiu sa existe ...)
Legume - proaspete (%)
lăzi, lădiţe, navete, cutii, plase, casolete
-transport 0,50
- depozitare 0,70
- desfacere 1,3
Aplicati coeficientii de mai sus la cantitatile de marfa receptionate si ceea ce se incadreaza in limitele admise este cheltuiala admisa fiscal pentru dvs ; aceasta evidenta o tineti tot anul intr-o fisa de operatiuni diverse , iar la sfirsit de an , dupa ce completati registrul de incasari si plati si determinati baza impozabila, scadeti din baza impozabila si totalul acelei fise de calcul .
Perisabilitati
margele
Buna ziua, am si eu o problema legata de perisabilitati va rog sa ma ajutati. Activitatea noastra este de comert cu aman. produse alimentare si am avut niste ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.