Stimati Domni,
Ce presupune contabilitatea in partida simpla ,pentru o intreprindere individuala a carui obiect de activitate va fi comercializarea de legume fructe .
Cu respect,
Naum G.
au fost numeroase abordari ale acestei teme ; cautati omef 1040 - contabilitatea in partida simpla si apoi reluam discutia
Nu v-am intrebat totusi : dvs sinteti contabilul care se va ocupa de actele firmei ?
nu ,eu voi fi titularul ii ,pe care intentionez sa o deschid, nu sunt economist de profesie ; ma interesa mai mult cum se gestioneaza perisabilitatile ,multumesc pt. indrumare
cu respect. naum g.
Despre perisabilitati :
ART. 48
Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
e) pierderile privind bunurile perisabile, în limitele prevăzute de actele normative în materie;
materie :norma din 2004 m of 522( desi e aplicabila pers.juridice , totusi alta nu stiu sa existe ...)
Legume - proaspete (%)
lăzi, lădiţe, navete, cutii, plase, casolete
-transport 0,50
- depozitare 0,70
- desfacere 1,3
Aplicati coeficientii de mai sus la cantitatile de marfa receptionate si ceea ce se incadreaza in limitele admise este cheltuiala admisa fiscal pentru dvs ; aceasta evidenta o tineti tot anul intr-o fisa de operatiuni diverse , iar la sfirsit de an , dupa ce completati registrul de incasari si plati si determinati baza impozabila, scadeti din baza impozabila si totalul acelei fise de calcul .
Perisabilitati
margele
Buna ziua, am si eu o problema legata de perisabilitati va rog sa ma ajutati. Activitatea noastra este de comert cu aman. produse alimentare si am avut niste ... (vezi toată discuția)