avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate in partida simpla
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate in partida simpla

Stimati Domni,
Ce presupune contabilitatea in partida simpla ,pentru o intreprindere individuala a carui obiect de activitate va fi comercializarea de legume fructe .
Cu respect,
Naum G.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 15:21, 26 Ianuarie 2010
au fost numeroase abordari ale acestei teme ; cautati omef 1040 - contabilitatea in partida simpla si apoi reluam discutia
Nu v-am intrebat totusi : dvs sinteti contabilul care se va ocupa de actele firmei ?
nu ,eu voi fi titularul ii ,pe care intentionez sa o deschid, nu sunt economist de profesie ; ma interesa mai mult cum se gestioneaza perisabilitatile ,multumesc pt. indrumare
cu respect. naum g.
Despre perisabilitati :
ART. 48
Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
e) pierderile privind bunurile perisabile, în limitele prevăzute de actele normative în materie;

materie :norma din 2004 m of 522( desi e aplicabila pers.juridice , totusi alta nu stiu sa existe ...)
Legume - proaspete (%)
lăzi, lădiţe, navete, cutii, plase, casolete
-transport 0,50
- depozitare 0,70
- desfacere 1,3

30.
Fructe - proaspete
lăzi, lădiţe, navete, cutii, plase, casolete
-transport -0,50
- depozitare -0,40
- desfacere -1,3

Aplicati coeficientii de mai sus la cantitatile de marfa receptionate si ceea ce se incadreaza in limitele admise este cheltuiala admisa fiscal pentru dvs ; aceasta evidenta o tineti tot anul intr-o fisa de operatiuni diverse , iar la sfirsit de an , dupa ce completati registrul de incasari si plati si determinati baza impozabila, scadeti din baza impozabila si totalul acelei fise de calcul .
si daca marfa perisata depaseste limita admisa de norma,sa presupunem ca nu se vinde in timp util si se strica,cum o contabilizez?
multumesc
cheltuiala nedeductibila , adica o adaugati la baza impozabila de care vorbeam mai sus si aplicati 16% impozit

Alte discuții în legătură

Ajutor perisabilitati! ContSters137674 ContSters137674 Buna seara! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema: am perisabilitati legume de 90000 lei. in tabel la limita este trecut 0,20 lei. in capul de tabel ... (vezi toată discuția)
Perisabilitati margele margele Buna ziua, am si eu o problema legata de perisabilitati va rog sa ma ajutati. Activitatea noastra este de comert cu aman. produse alimentare si am avut niste ... (vezi toată discuția)
marfa expirata -deteriorata haiducu haiducu cum pot scade din gestiune marfa expirata sau deteriorata(fructe, legume,lactate,conserve etc) la un magazin comert cu amanuntul 4711 (vezi toată discuția)