avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa expirata -deteriorata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa expirata -deteriorata

cum pot scade din gestiune marfa expirata sau deteriorata(fructe, legume,lactate,conserve etc) la un magazin comert cu amanuntul 4711
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:02, 14 Ianuarie 2012
Pentru produsele a caror termen de valabilitate a expirat, faceti proces verbal de inventariere si scadeti din registrul de gestiune zilnica. Din contabilitate, se face descarcarea de gestiune normala, numai ca trebuie sa creati conturi analitice distincte pentru 607 (pentru ca valoarea va fi nedeductibila la calculul impozitului pe profit) si 635 (in care va fi inregistrat tva-ul de la achizitionarea respectivei marfi, el devenind nedeductibil).
Daca este vorba si de marfuri degradate datorita unor cauze ce se incadreaza la perisabilitati ()conform HG 831/2004 , atunci o parte din aceste cheltuieli (din cont 607) poate fi deductibila fiscal in limitele de perisabilitate. La fel faceti proces verbal de inventariere si scadeti din registrul de gestiune zilnica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perisabilitati magazin alimentar simonazbug simonazbug Am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva , nu stiu daca un magazin ce comercializeaza produse alimentare poate sa inregistreze perisabilitati la mezeluri, ... (vezi toată discuția)
Scadere perisabilitati prod.alimentare gina.x gina.x Buna seara, Am si eu o nelamurire in legatura cu scaderea din stoc a marfurilor (produse alimentare expirate).Stiu ca exista un tabel cu limite de ... (vezi toată discuția)
Stoc liliigretz liliigretz Buna ziua, Un magazin de haine are in stoc produse de acum 5 pana la10-12 ani, produse care nu au sansa de a mai fi vandute niciodata, parte din ele sun si ... (vezi toată discuția)