avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura servicii AIRBNB
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura servicii AIRBNB

Buna ziua,
O societate comerciala platitoare de impozit pe profit si TVA detine un apartament pe care-l inchiriaza prin platforma AIRBNB.
In acest scop societatea a deschis punct de lucru pentru apartamentul respectiv cu cod CAEN 5520.
Pentru sumele incasate de la clientii care inchiriaza apartamentul societatea emite facturi fara TVA ( apartamentul este inchiriat in regim de scutire de taxa conform art 292, alin. (2) , lit. e).
Societatea primeste de la AIRBNB o factura de comision cu TVA, dar nu pe numele societatii care este proprietara apartamentului ci pe numele administratorului.
Intrebarea mea este urmatoarea
Este corect emisa factura cu tva si pe numele administratorului?
Va multumesc
Toate cele bune!
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cipri2323 , utilizator 13:07, 31 Mai 2023
Nu e corect . Factura de la AIRBNB trebuie sa fie emisa pe numele firmei.
Va multumesc!
Buna ziua, cum ati rezolvat aceasta problema? (Si eu sunt in aceeasi situatie ca dvs)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal serviciu airbnb in romania? alex_alex_92 alex_alex_92 Buna ziua, As vrea sa dau o camera de aprox 18 mp prin serviciul AirBnB. Exista un precedent legal pentru astfel de servicii? Sau un cadru legal? As vrea ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 Buna ziua, In calitate de persoana fizica detin un imobil pe care intentionez sa il inchiriez firmei mele( srl ), prin contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Cod caen inchiriere apartament pe airbnb/booking pedro26 pedro26 Salutare, As dori sa-mi deschid o firma pentru a inchiria un apartament prin AirBNB / Booking. As dori sa ofer posibilitatea facturarii pentru oamenii de ... (vezi toată discuția)