avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... UN RASPUNS MAI DETALIAT VA ROG!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

UN RASPUNS MAI DETALIAT VA ROG!

Buna seara, am mai scris despre problema mea dar nu am primit un raspuns din care sa inteleg clar care sunt drepturile unui salariat ce trebuie sa se intoarca la serviciu din CONCEDIU DE CRESTERE A COPILULUI.(2 ani) Tinand cont ca societatea la care lucrez, momentan nu functioneaza.
1-Au dreptul sa ma trimita in somaj?
2 -Dar in concediu fara plata?
3-CARE SUNT OBLIGATIILE ANGAJATORULUI?
4-CARE SUNT OBLIGATIILE MELE?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:38, 25 Ianuarie 2010
1. Singur spuneti ca unitatea nu mai functioneaza. Atunci unde sa mai lucrati dupa CCC?
2. Daca unitatea nu mai functioneaza va poate concedia prin desfiintarea postului si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Nu va poate da in CFP fara sa faceti dvs. o cerere.
4. Obligatia dvs. este sa va prezentati la serviciu dupa CCC, sa faceti cerere de incetarea a suspendarii contractului individual de munca si sa reluati activitatea in baza aceluiasi contract de munca.
5. Obligatia angajatorului este sa va primeasca la serviciu. Daca firma nu mai fuctionea va concediaza prin desfiintarea locului de munca.
Interventie moderator

Va rog sa nu mai postati alte topicuri in continuarea celor deja existente.
Multumesc!

Gabriela Pintea

Adrian Nemteanu a scris:
Va multumesc frumos pentru raspuns! Revin cu o mentiune....Unitatea nu lucreaza temporar ( baza de tratament) intr-o renumita statiune balneoclimaterica. Dar din luna iunie incepe functionarea. Colegii mei sunt deja in somaj. Cum este corect ; sa fac eu cerere pt somaj sau societatea? Deci este vorba pana in luna iunie.
NU STIAM CARE SUNT DREPTURILE MELE
Va multumesc inca o data.
zcuze, am inteles.
In asemenea cazuri firma va poate concedia pe toti, va trimite in somaj si cand incepe sa functioneze va cheama din somaj si... tot asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea dupa intoarcerea din concediul de crestere a copilului roxanadenis roxanadenis buna ziua.am si eu o nelamurire.pe data de 3.02.2013 copilul meu implineste 2 ani.pe data de 4 ar trebui sa ma intorc la munca.in locul meu a fost angajata o ... (vezi toată discuția)
Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Din ccc in somaj maridana1986 maridana1986 buna ziua.ma numesc daniela,am 27 ani si sunt din iasi.din 2006 am lucrat consecutiv la o societate ,pana in noiembrie 2011 cand am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)