avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificat / declaratie de conformitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificat / declaratie de conformitate

Buna ziua! Am urmatoarea dilema. Doresc sa particip la diverse evenimente cu inghetata thailandeza (este o inghetata care se prepara pe loc, in fata clientului , din lapte + diverse ingrediente , precum biscuiti, fructe, etc). Stiu ca la toate restaurantele se cere certificat / declaratie de conformitate. Cum pot sa procedez in aceasta situatie? Certificatele de conformitate le obtin in momentul in care achizitionez respectivele materii prime. Sunt suficiente acelea? Practic pe o plita foarte rece, eu pun ingredientele respective (fructe, biscuiti etc) le pisez si ingheata...nimic mai mult. Multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2023
dmugur, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:14, 5 Aprilie 2023
1. Declaratia conformitatii (declaratie de conformitate) reprezinta declaratia unui anumit furnizor care exprima pe propria raspundere ca un anume produs, serviciu sau proces se afla in concordanta cu un standard sau cu un alt document normativ specificat.
[ link extern ]

2. Certificarea conformitatii sau certificarea de conformitate reprezinta procesul realizat de o terta parte in scopul de a confirma existenta sigurantei ca un produs este conform cu un document normativ, cu Directivele Uniunii Europene sau cu un anumit standard ISO sau european.

Certificarea si emiterea certificatului propriu-zis se realizeaza in general de catre un organism de certificare independent.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de conformitate Toti Toti Buna ziua As vrea sa cer ajutor in legatura cu declaratiile de conformitate. Produsele fabricate din lemn, de exemplu: scara, mobilier, garaj etc. (cu ... (vezi toată discuția)
Declaratie conformitate_prestari servicii claudia_d claudia_d Buna ziua, As dori lamuriri cu privire la declaratia de conformitate (daca este obligatorie-eu cred ca ar trebui) emisa de o firma prestatoare de servicii. In ... (vezi toată discuția)
Diferenta cc-ce Sestache Sestache Care este diferenta dintre Certificatul de calitate si Certificatul de conformitate? Ca executant, trebuie sa le prezint pe amandoua beneficiarului? (vezi toată discuția)