avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montaj grilaje geamuri parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montaj grilaje geamuri parter

Buna ziua.Exista vre-o lege în care îmi interzice,sa pun grilaje la geamuri,după izolare termica a blocului?Primăriea a pus schele pe fațada blocului,l,dar se pare că după izolare,nu ne mai permite sa punem grilajele la gemuri,celor care locuiesc la parter.Pot sa dau primăria in judecată?Este ilogic să pună în balanță,estetica blocului vs siguranță oamenilor.Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2023
Stef_74, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stef_74 , utilizator 11:49, 28 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar nici eu nu am spus că nu se pot monta, singura condiție e sa nu distrugă lucrarea intermediata de primărie.

Subiectul aici e de ce primăria are obiecții legate de instalarea zabrelelor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerile dv.sunt irelevante,Eu vreau sa stiu daca exista un text de lege in care sa specifice ca,eu care locuiesc la parter,nu am voie sa imi pun gratii,prinse in glaf,exact cum le am de 20 de ani,pentru ca distrug polistilenul,dar 50 de aparate conditionate,montate fix pe toata fatada,nu strica,capodopera din polistilen?
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista un text de lege care dă drept primăriei să se opună distrugerii lucrării făcute și ăla e regulamentul de accesare a fondurilor europene în acest scop.Judecati-va cu primăria, dacă intenționați sa va plantați zabrelele distrugând acea izolație. Angajati avocat și dați primăria în judecată la instanțele de contencios administrativ.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista prevederi legale in vigoare referitoare la montarea sistemelor de siguranta si securitate in cazul imobilelor de locuit in comun
Pentru montarea sistemelor de securitate nu este necesara autorizatie de construire de la primarie si nici acordul asociatiei.de proprietari
Legea prevede ca proprietarul sa nu afecteze partile comune ale fatadei imobilului de locuit in comun , iar geamurile/tamplaria termopan sunt proprietate individuala, astfel ca proprietarul are dreptul sa isi protejeze proprietatea individuala.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos.O sa fac adresa catre primarie.Eu locuiesc intr-o zona cu destul de mute evenimente,am niste gratii,decente(zic eu).Daca era vorba de estetic,trebuia primaria sa anunte,ca avem voie sa punem acelasi model,confenctionat de ei,exact cum au procedat cu chioscurile stradale,in schimb daca este vorba deteriorarea izolatiei,nici aici nu este in regula,pentru ca sunt montate cel putin 50 de aparate de aer conditionat,pe o scara,care,,distruge izolatia"

Alte discuții în legătură

Gratii apartament parter Maria@V Maria@V Buna ziua, Am dreptul sa pun gratii la un apartament ce il am la parter? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Regulamente de interzicere si sanctionare cu amenda in cadrul asociatiei de proprietari w_v_w_v w_v_w_v As dori sa va intreb daca aveti cumva modele de regulamente adoptate de adunarea generala in care se descriu in amanunt diverse drepturi si obligatii ale ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog, un sfat, pot refuza izolarea apartamentului ... Alice@ Alice@ Bună ziua, Va rog, un sfat, pot refuza izolarea apartamentului meu cu polistiren, dacă am efectuat deja acest lucru cu o firma avizata în urma cu 11 ani? ... (vezi toată discuția)