avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montaj grilaje geamuri parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montaj grilaje geamuri parter

Buna ziua.Exista vre-o lege în care îmi interzice,sa pun grilaje la geamuri,după izolare termica a blocului?Primăriea a pus schele pe fațada blocului,l,dar se pare că după izolare,nu ne mai permite sa punem grilajele la gemuri,celor care locuiesc la parter.Pot sa dau primăria in judecată?Este ilogic să pună în balanță,estetica blocului vs siguranță oamenilor.Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2023
Stef_74, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stef_74 , utilizator 11:49, 28 Aprilie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați și rulouri exterioare antiefracție din aluminiu
[ link extern ]
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua ,Tot ce nu este scris este permis .In opinia mea a-ti vorbit cu constructorul sau cu un angajat care si-a dat cu parerea ca nu mai monteaza grilajul la loc ca asa spune primaria .Cereti proiectul si o sa va lamuriti ca nu este prevazut nici cu si nici fara grilaje in proprietatea privata de la parter si ultimul etaj. .Daca faceti o plimbare in cartier ve-ti vedea cum la blocurile anvelopate sunt montate la loc grilajele ,depinde de constructor nu de primarie ,grilajul este bun propriu si o sursa de venit la fier vechi pentru alti .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil proiectul de anvelopare nu prevede gratii, de aceea constructorul nu o sa vi le puna pana nu se face receptia. Dupa ce se face receptia... depinde de dumneavoastra. Calea legala ar fi cu autorizatie de constructie. Calea simpla ar fi sa le montati direct fara nicio hartie dar va supuneti riscului de a fi sanctionat. Legile care guverneaza acest aspect sunt Legea 50/1991 si Planul Urbanistic General (PUG) al UAT in care locuiti (reglementarile urbanistice specifice zonei). Sunt curios totusi daca proiectul de reabilitare termica a prevazut ferestre anti-efractie?! Cred ca nu...
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2023
DinuX, utilizator
Buna ziua,aveti dreptate,angajatii ne-au anuntat.Am facut azi adresa catre primarie,sa vedem ce raspuns primesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.Am facut adresa catre primarie,o sa va spun ce raspuns primesc.Nu am nevoie sa-mi monteze constructorul,le pun eu inapoi fara a iesii in afara glafului exterior,dar nu mi se pare in regula sa am voie sa montez aparatul de aer conditionat,dar nu gratia.

Alte discuții în legătură

Gratii apartament parter Maria@V Maria@V Buna ziua, Am dreptul sa pun gratii la un apartament ce il am la parter? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Regulamente de interzicere si sanctionare cu amenda in cadrul asociatiei de proprietari w_v_w_v w_v_w_v As dori sa va intreb daca aveti cumva modele de regulamente adoptate de adunarea generala in care se descriu in amanunt diverse drepturi si obligatii ale ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog, un sfat, pot refuza izolarea apartamentului ... Alice@ Alice@ Bună ziua, Va rog, un sfat, pot refuza izolarea apartamentului meu cu polistiren, dacă am efectuat deja acest lucru cu o firma avizata în urma cu 11 ani? ... (vezi toată discuția)