avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua. Primesc pensia intr-un cont la BRD. Nu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua. Primesc pensia intr-un cont la BRD. Nu intru prea ...

Buna ziua. Primesc pensia intr-un cont la BRD. Nu intru prea des in cont si descopar ca am contul blocat pentru ca nu am facut actualizare. Nu am fost anuntata in nici un mod ca trebuia sa fac aceasta "mutare". Mai mult, merg la banca si aflu ca banca a returnat banii la casa de pensii. ESTE LEGAL este normal ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:14, 6 Aprilie 2023
Tot anul trecut, la orice ridicare de numerar din bancomat scria mare: actualizati datele. Scria si pe chitante.
Da, Banca a putut considera ca ati decedat si a returnat banii. E corect.
Mergeti la Casa de pensii, dovediti ca sunteti vie si recuperti pensia. Nu neglijati ca se poate sista definitiv.
Este foarte legal cum a procedat banca BRD.
Mergeți la sediul băncii și dovediți că nu ați murit, prin actualizarea datelor personale.
Să aveți buletinul în original.

Dacă nu v-ați actualizat datele la bancă, de unde să știe că mai trăiți, și nu ați murit`?!

Dar să știi, că presiunea asupra băncilor o fac Casele de Pensii., mai precis casa centrală CNPP
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
Dapix, utilizator
Cred ca nu am spus toata "povestea" . Postasul imi aduce talonul de pensie pentru care eu semnez, adica nu am MURIT !

taraminunilor a scris:

Buna ziua. Primesc pensia intr-un cont la BRD. Nu intru prea des in cont si descopar ca am contul blocat pentru ca nu am facut actualizare. Nu am fost anuntata in nici un mod ca trebuia sa fac aceasta "mutare". Mai mult, merg la banca si aflu ca banca a returnat banii la casa de pensii. ESTE LEGAL este normal ?

nu exista comunicare intre banca si posta, va dati seama
Acum nu mai aveți de ales, ci mergeți la BRD și actualizați-vă datele personale, iar apoi lucrurile vor intra în normal.

Dacă vreți să dați BRD în judecată, nu vă garantează nimeni că veți câștiga procesul.
Banca se va apăra profesionist față de acuzațiile dumneavoastră.
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila eroare a bancomatului pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Pe 14.11 am fost la ATM-ul BRD-ului din Piatra Neamt sa-mi scot banii de pe card. Am bagat cardul, am introdus pinul si am cerut retragere numerar ... (vezi toată discuția)
Talon pensie Ursea St. Ursea St. In situatia incasarii pensiei in cont bancar,talonul il pot ridica de la casa de pensii odata la 3 luni? daca da cum trbuie sa procedez. (vezi toată discuția)
Poprire de la casa de pensii Lucky3 Lucky3 Buna ziua ! Am poprire la Casa de pensie (ca tert poprit) . Primesc pensia prin posta, dar intampin mereu dificultati (ba nu au postas in zona noastra, ba ... (vezi toată discuția)