avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Opțiunea de a determina venitul net în sistem real ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Opțiunea de a determina venitul net în sistem real la închirieri

În cazul cedării folosinței a 5 sau mai puține proprietăți, opțiunea de a determina venitul net în sistem real atrage după sine recalificarea acestor venituri drept venituri din activități independente, sau schimbă numai modul de calcul al venitului net și apariția obligației de completare a Registrului de evidență fiscală și de conducere a evidenței contabile?

Mai concret, un contribuabil aflat în această situație trebuie să plătească și CAS pentru aceste venituri ca urmare a exercitării acestei opțiuni?
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
gimli, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 12:28, 6 Aprilie 2023
CAS nu se va datora in cazul acesta .
Doar modul de calcul al impozitului se face dupa sistemul real de la art 68 - activitati independete.
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
Grama Cornel - Consultant fiscal, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere de camere in scop turistic carmensss carmensss Va rog sa-mi explicati utmatoarea situatie: as vrea sa inchiriez 4 camere in locuinta personala, in scop turistic pe perioada verii. Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Impozit pfa adriana r adriana r Buna ziua, Sunt PFA, traducator autorizat. As dori sa stiu care este termenul depunerii acelei declaratii referitoare la venit la fisc. Si as mai avea o ... (vezi toată discuția)
Mai mult de 5 contracte de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Undeva in ordinul 2333/2007 spune ca cei care au mai mult de 5 contracte de inchiriere in derulare la sfarsitul anului fiscal, incepand cu anul ... (vezi toată discuția)