avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin piese auto, autorizații necesare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin piese auto, autorizații necesare

Buna ziua, doresc sa deschid un magazin de comercializare a pieselor auto, m-ați putea ajuta cu Autorizațiile de care am nevoie pentru a putea funcționa in acest domeniu? Menționez ca magazinul doresc sa îl deschid la mine acasa, unde am și un service auto deschis !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 8 Aprilie 2023
Autorizatie DSV
- certificat constatator in care sa apara codul CAEN pentru alimentatie publica
- schita detaliata a spatiului
- cerere tip
- taxa

Autorizatie primarie
- cerere tip
- schita spatiu
- copie extras carte funciara
- cui
- certificat constatator
- contract inchiriere spatiu
- declaratie tip conform HG 843/1999
- copie CI administrator
- contract salubrizare-dezinfectie+dovada platii
Autorizație mediu

Oficiul de spalare a banilor
Se comunica notificare, postala cu confirmare primire , cu persoana obligata sa anunte la Oficiul de spalare a banilor tranzactiile peste 15.000 euro.

Casa de marcat
Pentru fiscalizarea casei aveti nevoie de:
- cui
- certificat constatator pentru punct de lucru,
- certificat de tva (in caz ca sunteti platitor de tva)
Dupa 15 zile se scoate Cartea de interventii de la distribuitorul casei de marcat.
Se incheie Registrul special al casei de marcat, contract cu distribuitorul casei de marcat pentru role/consumabile si pentru modul de anuntare defectarii casei de marcat.

Informare adaosului practicat
La ANAF-registratura se depune o notificare cu nivelul adaosului practicat in unitate
Contract pentru SSM+PSI
Autorizatie pompieri
In incinta spatiului se asigura stingator si plan de evacuare in caz de incendiu
Autorizatie pentru montarea unei reclame sau panou firma
Se achita la primarie taxa anuala pentru panou publicitar./reclama
Contract pentru paza

Nu doresc sa comercializez produse alimentare, nu înțeleg de ce anume as avea nevoie de autorizație de la DSV, ci STRICT piese pentru mașini plus uleiuri de motor, antigel, lichide de frâna, lichide de parbriz, lichide de transmisie etc !!
@ Ynocentta

Incearca sa nu mai faci copy-paste dupa alte raspunsuri postate pe Forum ..nu este prima data cand oferi sfaturi eronate. In conditiile in care nu intelegi sa respecti Regulamentul acestui Forum vom fi nevoiţi să luăm toate măsurile necesare pentru ca forumul Avocatnet să-și desfăşoare existența în bune condiţii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta, temporar sau definitiv. Încetarea activităţii pe forum se face ca atare, fără a fi întreprinsă nicio acţiune din partea nimănui.

@ Andreea2196
Vedeti acest articol
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize pentru deschidere magazin piese auto costyilie costyilie Buna ziua, va rog sa-mi comunicati actele/avizele necesare pentru deschiderea unui magazin de peise auto,mentionez faptul ca societatea este inmatriculata la ... (vezi toată discuția)
Necesare intr-un punct de lucru ionutvd ionutvd Buna ziua, Am gasit tot aici pe forum o lista cu ce am nevoie intr-un punct de lucru: - Registrul Unic de Control - copie dupa certificatul de ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in deschiderea unui magazin. cosminsandu cosminsandu Buna ziua, locuiesc in Calarasi, unde am si infiintat un SRL la care astept certificatul si intentionez sa deschid un magazin alimentar(CAEN 4711/4719) intr-un ... (vezi toată discuția)