avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Doresc sa imi retrag dividendele din societate pe anul ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Doresc sa imi retrag dividendele din societate pe anul 2022

Buna ziua,

Doresc sa imi retrag dividentele din societate dar ceilalti doi asociati nu sunt de acord
Exista vreo posibilitate ca eu sa imi primesc dividentele mele de pe anul 2022?
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:21, 6 Aprilie 2023
Trebuie sa fie aprobata o hotărâre a adunării generale de repartizare a profitului din 2022 la dividende, hotărâre care se aproba cu majoritatea prevazuta în actul de infiintare al firmei.
majoritatea prevazuta de este de 100% , in cazul in care nu sunt de acord. Ma pot adresa instantei ca sa primesc dividentele respective?
Pentru hotărârea de a da profitul catre dividende, nu.
Doar dacă se decide sa se împartă la fiecare profitul ca dividende și dumneavoastra nu va face plata efectiva, va puteți adresa instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Am nevoie urgent de un raspuns pentru urmatoarea problema: Cand s-a aprobat situatiile financiare aferente anului 2014 profitul realizat a ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit net Ana Clapa Ana Clapa Începând cu data de 9 ianuarie 2015 (aceasta fiind data înmatriculării în registrul comerțului) s-a constituit „Globus”, SA prin subscripție ... (vezi toată discuția)
Vânzare părți sociale și profit nedistribuit din anii anteriori predescu77 predescu77 In conformitate cu prevederile L31/1990 privind societatile comerciale dividendele se distribuie asociaților proporțional cu cota de participare la capitalul ... (vezi toată discuția)