avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot obtine certificatul de handicap accentuat si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot obtine certificatul de handicap accentuat si ajutorul ...

Cum pot obtine certificatul de handicap accentuat si ajutorul de 273lei daca am pensie de incapacitate de munca gr2 dobandita uni avc?cui trebuie sa ma adresez?
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
ticarau daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:42, 7 Aprilie 2023
Nu puteți decide dumneavoastră ce grad de încadrare în handicap să primiți.
Comisia de expertiză pe baza documentelor medicale din dosar stabilește gradul de încadrare.

Puteți primi spre exemplu gadul mediu, dacă ați făcut o formă ușoară de AVC. Poate veți primi și gradul accentuat dacă forma de boală e mai severă, eu v-am explicat ce posibilități aveți.

Rugați un medic neutolog să vă redacteze un referat, și depuneți dosarul cu toate documentele medicale și ancheta socială, la DGASPC.
Discutați problema și cu medicul de familie.
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2023
Dapix, utilizator
Numai comisia de expertiza medicala persoane cu handicap are autoritatea si competenta sa verifice documentele medicale,eventual sa solicite investigatii suplimentare in urma carora va dispune incadrarea afectiunii si emiterea de decizie/certifcat de incadrare in grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am pensie de incapacitate de munca gr2 dobandita in urma ... ticarau daniel ticarau daniel Daca am pensie de incapacitate de munca gr2 dobandita in urma unui AVC ischemic ,diagnosticul este accentuat si capacitatea de munca pierduta in totalitate , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,o persoana cu handicap gr.2 accentuat de ani de zile ... doru196 doru196 Buna ziua,o persoana cu handicap gr.2 accentuat de ani de zile e bolnav acuma de cancer .Ce se poate face? Se schimbă gr.handicap? Însoțitor? (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap tomasso tomasso Glorumero nefrita la care se adauga avc ischemic (doua episoade) sant afectiuni care se regasesc in normativul in vigoare al afectiunilor incadrabile grupele ... (vezi toată discuția)