avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general La o societate se renoveaza o hala.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

La o societate se renoveaza o hala.

Buna ziua, Am o nelamurire. La o societate se renoveaza o hala achizitionata anul trecut si se cumpara diverse materiale. In contabilitate, toate facturile se inregistreaza ca fiind investitie. Intrebarea mea este: trebuie sa se faca NIR-uri pentru fiecare factura in parte?
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 21:52, 6 Aprilie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e musai daca aveti facturile de achizitie..Le contabilizati in contul de investitii in curs 231.

Nota de recepţie şi constatare de diferenţe se foloseşte ca document de recepţie obligatoriu numai în cazul:
- bunurilor materiale cuprinse într-o factură sau aviz de însoţire a mărfii, care fac parte din gestiuni diferite;
- bunurilor materiale primite spre prelucrare, în custodie sau în păstrare;
- bunurilor materiale procurate de la persoane fizice;
- bunurilor materiale care sosesc neînsoţite de documente de livrare;
- bunurilor materiale care prezintă diferenţe la recepţie;
- mărfurilor intrate în gestiunile la care evidenţa se ţine la preţ de vânzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiosc presa neplatitor de tva Mariralu Mariralu Care sunt notele contabile pentru inregistrarea corecta a urmatoarelor documente : 1. Primesc aviz de insotire a marfii in aproape fiecare zi a lunii ... (vezi toată discuția)
Cum se completeaza n.r.c.d. bamsy_nicu bamsy_nicu Buna ziua! Doresc si eu sa ma lamureasca cineva in privinta completarii n.r.c.d.-ului. Lucrez de 2 ani la un magazin, iar la receptie am folosit formulare ... (vezi toată discuția)
Nota de recepti lilicrin lilicrin Pentru realizarea de note de receptie exista un formular anume sau un program? Multumesc pt ajutor. (vezi toată discuția)