avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! stau in chirie intr-un apartament la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! stau in chirie intr-un apartament la subsol, iar dupa ...

Buna ziua!
stau in chirie intr-un apartament la subsol, iar dupa nici o luna dupa ce m-am mutat s-a stricat masina de spalat rufe din cauza umezelii din baie. Am sunat proprietarii sa ii anunt in legatura cu situatia, iar ei au venit si mi-au confirmat ca nu merge si m-au pus pe mine sa caut instalator. Am platiti instalatorul, iar proprietarii nu au vrut sa imi dea banii inapoi. Nu era de datoria lor sa repare si sa achite reparatiile avand in vedere faptul ca nu a fost vina mea ca s-a stricat?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:40, 7 Aprilie 2023
In contractul de inchiriere trebuie sa existe prevederi in acest sens. In mod normal, proprietarul plateste reparatiile daca daunele nu sunt produse din vina chiriasului.
In alta ordine de idei - la inchiriere, ati stiut ca exista umezeala/ mucegai in baie (posibile sparturi in tevi) ?!. Reparand masina de spalat fara a inlatura cauza umezelii prezinta pe langa risc de electrocutare si riscul de a se strica iarasi, masina de spalat.
Raspunsul este conditionat de clauzele reciproc asumate in contractul de locatiune
Legal este ca eventualele reparatii sa le suporte persoana care a beneficiat de bunul respectiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cine obliga legea sa faca reparatie??? andr33ac2008 andr33ac2008 Buna ziua. problema mea este urmatoarea. in urma cu 4 ani m-am mutat intr-un apartament. dormitorul meu este perete in perete cu bucataria vecinului. pe ... (vezi toată discuția)
Neintelegere chirias/proprietar Madalincik Madalincik Buna seara! Am inchiriat un apartament si am avut mai multe probleme pe parcurs. Inchirierea a fost legala cu contractul la fisc. La inceput, s-a spart o ... (vezi toată discuția)
a cui este obligatia sa repare masina de spalat atunci cand stai in chirie ? aaa21 aaa21 Buna seara, Stau in chirie de aproximativ opt luni. Cand m-am mutat, proprietara mi-a spus ca cea care a stat inainte a avut probleme cu masina de spalat ... (vezi toată discuția)