Buna ziua!
stau in chirie intr-un apartament la subsol, iar dupa nici o luna dupa ce m-am mutat s-a stricat masina de spalat rufe din cauza umezelii din baie. Am sunat proprietarii sa ii anunt in legatura cu situatia, iar ei au venit si mi-au confirmat ca nu merge si m-au pus pe mine sa caut instalator. Am platiti instalatorul, iar proprietarii nu au vrut sa imi dea banii inapoi. Nu era de datoria lor sa repare si sa achite reparatiile avand in vedere faptul ca nu a fost vina mea ca s-a stricat?
In contractul de inchiriere trebuie sa existe prevederi in acest sens. In mod normal, proprietarul plateste reparatiile daca daunele nu sunt produse din vina chiriasului.
In alta ordine de idei - la inchiriere, ati stiut ca exista umezeala/ mucegai in baie (posibile sparturi in tevi) ?!. Reparand masina de spalat fara a inlatura cauza umezelii prezinta pe langa risc de electrocutare si riscul de a se strica iarasi, masina de spalat.
Raspunsul este conditionat de clauzele reciproc asumate in contractul de locatiune
Legal este ca eventualele reparatii sa le suporte persoana care a beneficiat de bunul respectiv