avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare in registrul de încasări si plati.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare in registrul de încasări si plati.

In registrul de încasări si plati, este de ajuns sa trec Plata Factura Nr... sau trebuie obligatoriu sa trec si Seria facturii? la felul operațiunii( explicații )
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:03, 7 Aprilie 2023
In acest registru nu se trec informații de pe facturi ci de pe documentele de încasare sau plata. De exemplu raportul scos la finalul zilei de la casa de marcat sau extrasul de cont, dacă discutam de venituri, și chitanțe, bonuri de la casa de marcat cu codul cui al pfa sau extrasul de cont, pentru plăti.
La explicații treceți informația cât mai ușor de perceput în cazul unui control, deci "plata factura serie...nr....".
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2023
george-neagu, moderator

george-neagu a scris:

In acest registru nu se trec informații de pe facturi ci de pe documentele de încasare sau plata. De exemplu raportul scos la finalul zilei de la casa de marcat sau extrasul de cont, dacă discutam de venituri, și chitanțe, bonuri de la casa de marcat cu codul cui al pfa sau extrasul de cont, pentru plăti.
La explicații treceți informația cât mai ușor de perceput în cazul unui control, deci "plata factura serie...nr....".

Am inteles, dar daca deja pe anul trecut am completat Doar cu Plata factura cu Nr .... fara sa mai trec si seria, pot sa am ceva probleme? am arhivat toate documentele in ordinea de pe registrul de încasări si plati
Nu e nicio problema și asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul jurnal de incasari si plati Roxie Roxie Buna seara, Detin PFA pe domeniul traduceri de anul trecut din februarie si am de completat registrul de incasari si plati. Ce anume se trece in el? ... (vezi toată discuția)
Am un pfa; registrul jurnal de încasări si plati eduard56463 eduard56463 Salut , am un pfa si la registrul jurnal de încasări si plati imi cere (documentul felul nr) acolo pot sa trec numarul si seria facturii? am cumpărat ... (vezi toată discuția)
Taxele bancii sunt deductibile? autor-carte autor-carte Buna ziua, Sunt PFA si as dori sa aflu daca taxele pe care banca mi le percepe lunar pt gestiune cont bancar se pot trece in registrul de incasari-plati (ca ... (vezi toată discuția)