avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul vrea sa plec
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul vrea sa plec

Lucrez la o firma de asigurari. Firma a propus un program de plecari voluntare, dar am fost contactata sa-mi fac cererea de includere in acest program deoarece deoarece nu mai corespund profilului stabilit de angajator. Se fac presiuni in acest sens, inclusiv referate de imputare pentru anumite spete, cu mentiunea scrisa in aceste referate ca daca ma inscriu pe lista de concediere se renunta la regres. Au voie sa faca asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 00:18, 26 Ianuarie 2010
Atat timp cat dvs. nu aveti nicio instiintare de desfiintare a postului de munca sau concediere colectiva si nici nu dorit personal sa parasiti firma nu vad niciun motiv pentru care sa plecati(concedierea pentru necorespundere profesionala poate fi contestata cu usurita in instanta -din punctul meu de vedere)! Este dreptul dvs si "oricat de legal ar considera ei", legea spune altceva ! Parerea mea este sa nu va inscrieti pe aceste liste -este in primul rand imoral acest "santaj".Faceti o sesizare la ITM teritorial.. nu va pot obliga sa va dati demisia. Daca se fac presiuni si vor face si o decizie de incetare atunci contestati decizia in termen de 30 de zile la Tribunalul Municipiului Bucuresti (presupun ca sunteti din Bucuresti)..eventual puteti sa vorbiti pe un ton amiabil cu seful ierarhic despre aceste nereguli si despre legislatia in vigoare (Codul Muncii).

Multa bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere prin ordin judecatoresc??????? alysha22 alysha22 buna seara. lucrez la o companie multinationala de renume, care in acest moment este in reorganizare. am fost somati pentru plecari voluntare doar pt genul ... (vezi toată discuția)
Ma pus sa semnez un act aditional prin care ma dau afara de la job rog un raspuns urgent panait3 panait3 Buna seara, Sunt angajat intr-o multinationala din luna noiembrie 2010 si mi-am desfasurat activitatea timp de 4 luni pe un post de birou program de zi, mai ... (vezi toată discuția)
Nedreptate elena58 elena58 Prietena mea este angajata la un laborator din constanta. Acum 5 zile angajatorul a sunat-o sa isi semneze demisia si ea a refuzat, iar de atunci amenintari si ... (vezi toată discuția)