avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere prin ordin judecatoresc???????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere prin ordin judecatoresc???????

buna seara.
lucrez la o companie multinationala de renume, care in acest moment este in reorganizare.
am fost somati pentru plecari voluntare doar pt genul meu de post - 4 la numar, insa de fapt presiunile s-au facut doar asupra mea. am anuntat ca nu vreau sa plec si prin urmare ieri 30.11.09 mi s-a prezentat ca fiind emisa decizia individuala de concediere pe care nu am semnat-o deoarece nu contine motive ce tin strict de persoana salariatului. in urma acestui refuz am fost informata ca - daca pana miercuri 02.12.09 nu dau un raspuns de plecare sau concediere mi se va intocmi proces verbal de refuz si voi primi decizia prin executor judecatoresc.
as avea 2 intrebari:
1. nu este normal sa primesc o decizie prin care argumentele de concediere sa fie in normele legii?
2. ce inseamna decizie de concediere prin ordin judecatoresc?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:59, 2 Decembrie 2009
Daca considerati ca concedierea este ilegala aveti posibilitatea sa contestati decizia de incetare a CIM in termende 30 de zile de la comunicare la Tribunal.
Insa nu inteleg....preaviz nu ati primit? Pentru ca in cazul concedierii preavizul este de 20 de zile lucratoare...

da mi s-a emis odata cu decizia de concediere si preavizul de 20 de zile
intrebarea mea era referitoare la decizia de concediere prin executor judecatoresc?ce inseamna asta?
si alta intrebare: de ce se desfiinteaza chiar postul meu din cele 4 de acelasi gen fara sa mi se dea explicatii? prin aceasta reorganizarede ce se desfiinteaza fix postul meu ?
sau eu am dreptul de a cunoaste motivele pentru care se desfiinteaza doar postul meu intrebandu-i pe superiori sau trebuie "sa tac si sa inghit aceste lucruri"?
Care este data de la care inceteaza CIM?
In ceea ce priveste trimiterea deciziei prin executor judecatoresc....este o modalitate de a comunica decizia sau anumite acte , atunci cand persoana in cauza refuza primirea acestora. Pentru ca legea prevede ca decizia de incetare a CIM se comunica salariatului, iar acesta poate contesta respectiva decizie in termen de 30 de zile de la comunicare.
Intrebarea pe care v-o puneti dvs "de ce s-a desfiintat fix postul meu" si-ar fi pus-o oricare dintre colegii dvs care ocupa un post asemanator cu al dvs. Oricare dintre ei ar fi fost in situatia dvs s-ar fi intrebat de ce el si nu celalalt.

Pana la urma este dreptul angajatorului sa-si reorganizeze activitatea astfel incat sa o faca mai eficienta.

Executor judecatoresc va fi folosit ptr a va inmana decizia de concediere ptr ca dvs ati refuzat sa o primiti.

NU va sfatuiesc sa va dati demisia ptr ca in acest caz nu veti putea beneficia de somaj. Prin concedierea individuala puteti, insa, sa beneficiati de somaj. Dca dragoste cu sila nu se poate (ptr ca se numeste viol) mai bine acceptati concedierea si aveti la dispozitie 30 zile de la comunicarea deciziei ptr a actiona in judecata angajatorul la tribunalul de pe raza de domiciliul (in Bucuresti este vorba de Tribunalul Bucuresti)

Aveti grija ca in cazul concedierii trebuie sa primiti toate drepturile salariale la zi (inclusiv plata zilelor de CO neefetuate), aveti dreptul la 20 zile lucratoare preaviz in timpul carora puteti sa lucrati 4 ore/zi dar sa fiti platita 8 ore/zi, iar la sfarsit aveti dreptul la cel putin 1 salariu compensatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog raspuns andrei dinu andrei dinu sunt in c.m d.l. in timpul acestuia am inteles ca am previz de concediere,problema mea de sanatate necesita recuperare(am suferit o operatie)doresc sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz SANTIER SANTIER Buna ziua! Angajatorul a somat pe X ca ii desfiinteaza postul in 1 luna, cu preaviz de 20 de zile lucratoare pe motiv de reorganizare. Daca X primeste ... (vezi toată discuția)
Instiintare concediere individuala ContSters740 ContSters740 Buna ziua Am urmatoarea intrebare: la desfiintarea unui contract de munca individual, din motive ce nu tin de persoana salariatului, trebuie emisa intai o ... (vezi toată discuția)