avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, in anul 2016, in urma decesului mamei, s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, in anul 2016, in urma decesului mamei, s-a dezbatut ...

Buna ziua,
in anul 2016, in urma decesului mamei, s-a dezbatut succesiunea si fiecare a primit cate o cota parte. In noiembrie 2021 are loc decesul tatalui. Inainte cu cateva luni de acest aveniment, el semneaza un act , numit "CONVENTIE" , cu o terta persoana, prin care isi instraineaza toata cota parte . Eu, in calitate de unic copil al lui, mai am dreptul , in aceste conditii, la rezerva succesorala ramasa in urma decesului lui ? Prin acest act numit CONVENTIE este afectata rezerva succesorala ?
Cu consideratie si multumiri !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:44, 9 Aprilie 2023
Ce prevede acea convenție, e cumva un contract de întreține`?
Nu știu ce cuprinde acel act. Doar că se numește Convenție. Asa apare în documentele de la cadastru.
Termenul de "convenție " din extrasul de carte funciara se refera la contract.
Iar contractele sunt de mai multe feluri.
Interesați-vă exact ce contract s-a încheiat, pentru a primi un răspuns corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.intabulare, drept de proprietate, dobandit prin conventie, ... niculescut niculescut Buna ziua.Intabulare, drept de PROPRIETATE, dobandit prin Conventie, cota actuala 1/1 poate fi atacat in instanta? (vezi toată discuția)
Sunt infiat si nu imi cunosc drepturiile eva-1978 eva-1978 am o varsta de 40 de ani si sant infiat de la varsta de 8 ani de catre matusa mea cu toate efectele firesti matusa mea cand ma ... (vezi toată discuția)
Drept de vanzare - ciudat...!!! SANTIER SANTIER Buna ziua! O persoana care are un teren obtinut in baza unui contract de VC cu rezerva dreptului de proprietate (vanzatorul are acest drept pana cand ... (vezi toată discuția)