Un cetățean canadian rezident în România dorește să înființeze un SRL și a auzit/ citit că cetățenii non-UE trebuie să investească cel puțin 50000 euro în firmă. E adevărat? Din câte știu eu nu e așa dar aș dori să aflu și părerea dvoastră. Vă mulțumesc!
Nu există nicio prevedere legală care să impună cetățenilor non-UE care doresc să înființeze o firmă în România să investească cel puțin 50.000 euro în aceasta. Înființarea unei societăți comerciale în România este deschisă tuturor persoanelor fizice și juridice, indiferent de cetățenie sau de locul de reședință
Mulțumesc pentru răspuns! Dacă îmi permiteți mai am încă o întrebare: o proprietate asupra căreia cetățeanul mai sus menționat are drept de superficie.poate fi folosită drept sediu social al SRLului? Este vorba de un teren cu două construcții pe el (case), conform contractului terenurile sunt bun propriu al soției domnului (ea fiind cetățean UE/ Spania) iar construcțiile sunt bun comun al cuplului. Mulțumesc și Paște fericit!
Casa
alinaralu
Buna Seara,
As dori sa stiu daca se poate,un italian fara domiciliul in tara poate sa cumpere o casa in romania si daca da cam ce acte i-ar trebui?
... (vezi toată discuția)