avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Va rog frumos să-mi explice cineva dacă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Va rog frumos să-mi explice cineva dacă nu am loc ...

Bună ziua. Va rog frumos să-mi explice cineva dacă nu am loc de parcare cumpărat la subsolul blocului de ce plătesc curent electric și alte cheltuieli .Mi sa zis ca sunt spatii comune și așa este legea..Mult anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Titiloi , utilizator 12:31, 11 Aprilie 2023
Conform disp L nr 196/2018 subsolul face parte din partea comuna de imobil de locuit in comun
Daca in subsolul tehnic exista in proiectul initial al constructiei prevazute spatii parcare vehicule detinatorii acestor locuri vor fi obligati sa achite cote intretinere aferent spatiu cu destinatia de locuinta +anexa parcare auto
Fiecare proprietar din condominiu detine cota indiviza conform contractului de cumparare. apartament
Beneficiarii locurior de parcare urmeaza sa achite cote intretinere lunara suplimentare fata d ecei care u au loc parcare- conform suprafetei utile apartament + loc de parcare
Cheltuieli lunare aferente locuri de parcare trebuiesc suportate doar de cei care le detin
Detinerea acestor locuri de parcare mareste suprafata si implicit cota indiviza detinuta.
Cheltuielile care sunt raportate pe cota indiviza sunt repartizate dupa suprafata care include suprafata apartament +loc parcare

Codul civil
SECŢIUNEA a 3-a
Coproprietatea forţată
Art. 654
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spațiul de parcări din subsolul blocului e doar pentru o parte din locatari. cine va suporta cheltuielile pentru această suprafață utilă? okdaniok okdaniok Buna ziua. O intrebare, care pentru unii poate insemna o banalitate iar pt altii este o dilema. Voi expune simplu urmatorul caz, in care imobilul este nou ... (vezi toată discuția)
Calcul cota parte indiviza la bloc cu unități comerciale ... M_P M_P Cum se calculează Cota parte indiviza la un bloc care are unități comerciale la parter. Blocul are 3 scări iar unitățile comerciale sunt la parter. Se ia ... (vezi toată discuția)
Calcul cota parte bamaad bamaad Am un apartament parter cu SU 80mp cu [b]grădină[/b] de 150mp, 1 boxa 15mp, 1 loc de parcare subteran, 1 loc de parcare suprateran; toate prinse în CVC, ... (vezi toată discuția)