avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, Lucrez într-o instituție publică și ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, Lucrez într-o instituție publică și în urmă ...

Bună ziua,
Lucrez într-o instituție publică și în urmă cu un an am adus la cunoștința autorităților (a Parchetului Județean) o serie de infracțiuni comise de managerul instituției. Mi-a fost luată o declarație de către Poliția Economică și s-a constituit un dosar de cercetare penală. Ulterior, domnul procuror de caz a disjuns dosarul și pentru ceea ce intra în atribuțiile Parchetului Județean s-a clasat cauza, iar pentru infracțiunea prevăzută la art. 301 alin. 1 Cod Penal - favorizarea persoanei dosarul disjuns a fost trimis către Parchetul Municipal unde a stat un an de zile. Ieri am primit o citație din partea Poliției Economice din alt județ, județ-ul unde ex-managerul (între timp managerul respectiv a demisionat) are adresa, dar evident că nu mai locuiește acolo. Întrebarea mea este: această nouă cercetare intră în jurisdicția Poliției Economice din alt județ dat fiind faptul că infracțiunea comisă de ex-managerul respectiv este o infracțiune în legătură cu serviciul și în mod normal, consider eu, ar fi trebuit ca dosarul să fie instrumentat de Poliția Economică + Parchetul din județul unde se află sediul instituției? Suplimentar aș dori să întreb, la ce riscuri mă supun în situația în care nu mă prezint la audiere?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:50, 13 Aprilie 2023
Buna ziua.
Intrebarea cu jurisdictia si competenta pentru ancheta nu am inteles-o si nici nu vad ce relevanta are pentru dvs.
In ceea ce priveste martorul care nu se prezinta, acesta poate fi amendat si adus cu mandat de aducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare materiala sau abuz justlegal justlegal Dacă un procuror de judecătorie se pronunță pentru o infracțiune ce tine de competenta tribunalului și pe fond judecătorul hotăraște ... (vezi toată discuția)
Copii dosar politie gigione01 gigione01 Am avut calitatea de persoana cercetata intr-un dosar instrumentat de politie.Am aflat ca cineva a facut impotriva mea o plangere de forma: [b]Daca faptele ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare/penal georgem80 georgem80 Buna seara, Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt. In 12 August .2016 a fost inregistrat la ... (vezi toată discuția)