avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sistare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Sistare poprire

Buna ziua. Am și eu o problema cu un dosar de execuție si sper sa găsesc răspuns aici. Problema este în felul următor. În anul 2019 mi s-a pus poprire pe conturi de un executor judecătoresc, iar acest dosar a fost închis pt lipsa bunuri urmaribile. În anul 2022 tot pt aceasi datorie care o aveam mi s-a pus poprire de către un alt executor judecătoresc. Anul acesta am plătit toată suma datorata către executor, iar când am mers la banca am aflat ca încă am poprire pe conturi de la executorul din 2019. Luând legătură cu acel executor cu dosarul din 2019, mi s-a spus ca dosarul a fost închis pt lipsa bunuri urmaribile, dar nu și ridicata poprirea și ca trebuie sa plătesc cheltuielile de executare ca să îmi fie ridicata poprirea. Țin sa menționez ca la banca apare toată suma care era de executat, nu doar cheltuielile de judecata. Întrebarea mea la dumneavoastră este dacă e normal asa ceva?cu toate ca am plătit toată suma ce aveam de plătit noului executor cu tot cu cheltuieli de executare.
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2023
Biianca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Biianca , utilizator 13:58, 11 Aprilie 2023
Practic, ar trebui să achitați cheltuielile de executare aferente dosarului din 2019 și să-i duceți acelui executor dovada executării obligațiilor. Acesta va notifica banca și va fi ridicată poprierea.
Pai și dacă aceasta creanță a fost vândută către alt executor , trebuie sa îl plătesc și pe primul executor? Nu mi se pare corect ,mai ales ca nu am fost notificata în nici un fel din 2019 pana acum , când am aflat eu intamplator ca poprirea încă mai este și de la primul executor.

Valeriu Chirita a scris:

Practic, ar trebui să achitați cheltuielile de executare aferente dosarului din 2019 și să-i duceți acelui executor dovada executării obligațiilor. Acesta va notifica banca și va fi ridicată poprierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare poprire adrian2202 adrian2202 in anul 2009 s-a dispus de catre un executor bancar (la vremea aceea) poprire pe venit la institutia angajatoare si poprire pe conturile bancare pe care le ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! mi-a venit ieri o instiintare de impunere a executarii ... Alinarges89 Alinarges89 Bună ziua! Mi-a venit ieri o instiintare de impunere a executarii silite la angajator din partea unui birou executoresc pentru suma de 3080 de lei . Pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale de catre o firma de recuperari oanamos oanamos Buna ziua, Am o problema si as avea nevoie de ajutor. In luna decembrei 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la BCR si am platit ratele pana ... (vezi toată discuția)