avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua! Mi-a venit ieri o instiintare de impunere ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua! Mi-a venit ieri o instiintare de impunere a executarii ...

Bună ziua!
Mi-a venit ieri o instiintare de impunere a executarii silite la angajator din partea unui birou executoresc pentru suma de 3080 de lei . Pentru acelasi numar de dosar am platit tot prin executare silita,poprire pe contul bancar in anul 2018 suma de 2800 de lei,poprire impusa de un alt birou executoresc. Poprirea venita ieri este din partea unui BEJ care a preluat arhiva de la celalalt. Cel din urma fiind dovedit cu frauda de abuz in serviciu in 152 de dosare,in Arges si condamnat la 3 ani cu suspendare prentru prejudiciu dovedit de peste 1.300.000 de lei.
In acceasi situatie este si tatal meu,care este la pensie,cu aceleasi BEJ-uri. El are o suma poprita si mai mare,peste 6000 de lei,acelasi numar de dosar cu unul in care a platit deja o alta poprire.
Cum e posibil asa ceva?
Ce sfaturi imi puteti da,unde sa ma adresez?
Mulțumesc mult!
Nu puteți sa va adresați decât instantei cu o contestație la executare.Pt alte variante pierdeți.timp și o sa pierdeți termene importante..


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Mergeti urgent la executor și cautati și avocat daca exista probleme.

În caz de neînțelegeri va ajuta avocatul la instanță dacă ați achitat deja.
Trebuie văzute actele de avocat ceea ce va genera un cost preliminar dar de mare ajutor căci asa ati putea sa va lămuriți.

București 2023

Revin cu situatia aceasta.
Din arhiva bancii reiffeissen am primit incheierea si dispunerea sistarii blocarii conturilor ca urmare a efectuarii platii catre creditorul respectiv. Act emis catre banca chiar de executorul Damaschin Marius.
Se pare ca dovada aceasta nu este suficient de concludenta,ba chiar aflu ca "nu are nicio valoare" dupa cum mi-a spus la telefon un angajat al executorului Iordache IonI.ordache Ion mai vrea sa fac rost si de ordine de plata de la angajatorul care mi-a retinut sumele poprite in 2018.
Si daca eram in statele unite,ce faceam,veneam doar pentru atat?
Chiar mi se pare ridicol si aberant.
Stie cineva legea dupa care functioneaza preluarea arhivei unui executor?

Bună sunt în aceeași situație ca și tine ! Doar în România e posibil să ne execute de 2 ori deși ei știu clar că ăla a furat banii a fost condamnat deci au și dovezile! Și eu am trimis extrase bancare din care rezultă exact același dosar și că am virat suma ! Niște nenorociți !
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2023
Softika4u, utilizator
Dacă ne poate spune și nouă cineva exact cum se face contestație și unde la aceste executării silite abuzive , și mai exact ce documente să depun , pentru că nu mi se lasă altă cale și o executare în plină iarnă , salariu minim pe economie , mă nenorocește ! Sunt disperată !
Ve salut! La fel am patit si eu...i-am adus la cunostinta in decembrie 2023 ca a fost tot achitat din 2020(ordine de plata etc)si astazi...29.02.2024 poprire pe bunuri :)))) maine ma duc sa platesc (nu risc sa-mi ridice bunurile pt 750 lei) insa....prefer sa platesc dublu sau triplu doar sa ma judec cu el. Este vorba despre Bej Iordache Ion. Daca mai sunt persoane care sunt in aceeasi situatie din cauza damaschin si executati de iordache va rog sa ma contactati! Avocatul il platesc eu! 0733079897

Alte discuții în legătură

Poprire de doua ori pe acelasi dosar monykastory monykastory Este normal sa se faca poprire de doua ori pe acelasi nr de dosar ,fiind achitat deja din 2019? si ce pot face in acest caz ? (vezi toată discuția)
Executare silita (?!) Peter T Peter T Este legala insituirea de doua popriri pe acelasi venit (pensie) in acelasi dosar de executare silita. ? Practic BEJ a instituit poprire pe contul bancar, in ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)