avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

BUNA.SEARA partajul este incheiat in instanta din 2006 fosta sotie trebuie sa ma despagubeasca dar am amanat din cauza copilului , alt act nu este incheiat intre noi , exista ceva termen pentru asa ceva ? sau se subscrie dupa un nr. de ani ? MULTUMESC FRUMOS.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:37, 26 Ianuarie 2010
Se prescrie in 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii.
subscriu prescriptiei termenului general de 3 ani.
cipu a scris:

si daca au trecut 3 ani de la hotararea definitiva nu mai pot sa fac nimic ?

Va rog sa nu deschideti alt topic pentru a continua discutia, folositi butonul Raspunde.
in termen de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, fosta sotie trebuia sa va plateasca sulta stabilita de instanta de judecata.
in cazul in care nu v-a fost platita aceasta sulta iar dvs. nu ati intreprins nici un fel de demers in sensul executarii acestei obligatii, in termenul legal de 3 ani, nu prea mai aveti ce face.
verificati exact implinirea termenului prescriptiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta vasiletudurean vasiletudurean Buna ziua.Am o hotarire definitiva si irevocabila la o succesiune,as vrea sa va intreb daca eceasta sulta se prescrie dupa o perioada sau nu.Un executor ... (vezi toată discuția)
Mostenire prislop prislop Daca in urma unui proces de mostenire exista sulte,care este termenul in care acestea trebuiesc platite? (vezi toată discuția)
Dupa 3 ani de la partaj,daca nu s-a platit sulta stabilita de catre instanta,sotia ramasa in casa ,mai are vreo obligatie fata de sot?de Mirela mir Mirela mir Buna seara! Am o prietena care a divortat si a facut partajul acum trei ani (se implinesc pe 27 martie).I s-a stabit ca trebuie sa plateasca o sulta sotului ... (vezi toată discuția)