avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare transport unui firme din Marea Britanie?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare transport unui firme din Marea Britanie?

Buna ziua, cum facturez transport unui firme din Marea Britanie , fac transport din Polonia in Marea Britanie? Mentionez ca eu sunt transportator roman inregistrat in scopuri de tva.
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:04, 11 Aprilie 2023
Facturați britanicului sau polonezului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform regulii B2B aplicată pentru acest serviciu, locul prestării este în ţara unde este stabilit beneficiarul, respectiv în
UK . Prestatorul stabilit în România va factura fără TVA acest serviciu care nu este impozabil în România, dacă poate face dovada că beneficiarul său este o persoană impozabilă (conform celor prevăzute la pct. 13 din normele de aplicare a Codului fiscal Titlul VI). În decontul de TVA operaţiunea se va înscrie la rd. 3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva transport intracomunitar miha_serb miha_serb Am achizitionat marfa din Polonia, transportul marfii a fost facut tot de o firma din Polonia platitoare de TVA. Pe factura nu este evidentiat TVA-ul .Cum ... (vezi toată discuția)
Ajutor decont 300 sibcon sibcon Am o achizitie licenta soft din SUA de la un magazin online. Unde o trec in decont 300? o inregistrez prin taxare inversa? (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)