avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am o problema la serviciu. Am fost două ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am o problema la serviciu. Am fost două săptămâni ...

Buna ziua!
Am o problema la serviciu. Am fost două săptămâni in concediu medical (fizioterapie, coloana si genunchi). Precizez faptul ca lucram pe postul de CTC în firmă, iar când am revenit în activitate, directoarea de producție m-a trimis la mașina de cusut pe motiv că am prea multe medicale. Am fost si la așa zisul ei șef, dar nici acesta nu mi-a dat dreptate. Urmează să merg la managerul general, dar nici de la el NU am așteptări pozitive.
Ce sfat îmi dați? Să fac reclamație la ITM?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:03, 19 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi se modifica contractul de munca - functia, salariul, locul de munca ? .. Nu se prea intelege ..directoarea de productie asa competenta de a decide asa ceva?
Inca nu știu să vă spun deoarece totul este verbal, miercuri ajung la birouri si depun o cerere prin care solicit comunicarea in scris a modificarilor aduse contractului de munca a functie pe care urmeaza sa o ocup in cadrul firmei salariul si perioada unei eventuale retrogradari in functie.
Mentionez faptul ca postul de CTC l-am obținut (câștigat) prin concurs in 2013. Poate conteaza si acest lucru!
Mulțumesc!


Cornel Vasile a scris:

Vi se modifica contractul de munca - functia, salariul, locul de munca ? .. Nu se prea intelege ..directoarea de productie asa competenta de a decide asa ceva?

Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2023
gelu27, utilizator
Potrivit art.41 alin.1 C.mun., regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor. Prin excepţie, este posibilă modificarea unilaterală. a c.i.m. dar numai in conditiile prevazute de Codul Muncii. ( delegare; detasare; in caz de forta majora; cu titlu de sanctiune disciplinara; ca masura de protectie a salariatului.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizii director general sau administrator firma irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa stiu daca este legal ca un director general sau un administrator de firma sa iti ordone sa faci activitati care nu tin de fisa ... (vezi toată discuția)
Sanctiune cu schimbarea locului de munca romanul11 romanul11 Buna ziua. Angajatorul poate sa dispuna sanctionarea salariatului cu mutarea la alt loc de munca, imediat dupa ce a fost sanctionat anterior cu schimbarea ... (vezi toată discuția)
Transfer intern la servici tms11 tms11 buna ziua, Doresc sa ma transfer pe un alt post la fabrica, in cadrul altui departament, dar managerul departamentului nu este de acord, doar managerul ... (vezi toată discuția)