avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatii pot lipsi de la serviciu 10 zile pe an, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatii pot lipsi de la serviciu 10 zile pe an, pentru situatii ...

Angajatii pot lipsi de la serviciu 10 zile pe an, pentru situatii neprevazute?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:18, 12 Aprilie 2023
1. Salariatul are dreptul de a absenta de la locul de muncă în situaţii neprevăzute, determinate de o situaţie de urgenţă familială cauzată de boală sau de accident, care fac indispensabilă prezenţa imediată a salariatului, în condiţiile informării prealabile a angajatorului şi cu recuperarea perioadei absentate până la acoperirea integrală a duratei normale a programului de lucru a salariatului.

2. Absentarea de la locul de muncă nu poate avea o durată mai mare de 10 zile lucrătoare într-un an calendaristic.

3. Angajatorul şi salariatul stabilesc de comun acord modalitatea de recuperare a perioadei de absenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am înțeles că există o lege pentru recuperarea nemotivatelor mariusastra mariusastra Important am înțeles că există o legea m ar interesa sa știu exact ce lege art Chiar daca lipsești de la munca ne anunțat ai la dispoziție 10 zile sa ... (vezi toată discuția)
Conform legii, un salariat are dreptul sa lipseasca o zi nemotivat? ... anym anym Conform legii, un salariat are dreptul sa lipseasca o zi nemotivat? Buna ziua! Sunt un angajat vechi intr-o companie, care pana de curand isi \"respecta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mă poate ajuta cineva cu o informație pe codul muncii ... mariusastra mariusastra Buna ziua mă poate ajuta cineva cu o informație de ex un avocat specializat pe codul muncii ? Ce alte drepturi mai au angajați chiar daca nu sunt trecute ... (vezi toată discuția)