avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, am o intrebare legata de Art 152^2 din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, am o intrebare legata de Art 152^2 din Codul Muncii ...

Buna ziua,
am o intrebare legata de Art 152^2 din Codul Muncii si aplicarea lui.
Este sau nu nevoie de vreun document justificativ din partea angajatului, cand apeleaza la acest Art 152^2 din CM ?
Doresc un raspuns pro-bono, daca se poate.

Doresc sa stiu daca in cazul unei situatii neprevazute (de ex urgenta familiala cauzata de accident sau boala) pot sa apelez la acest articol pt a obtine zile "libere" cu recuperarea ulterioara a orelor nelucrate din zilele cu aceste absente motivate, fara a fi nevoie de documente justificative. Este suficeinta declararea ( de ex scrisa, catre sef / angajator ) existentei unei urgente familiale pt aplicarea 152^2 sau este nevoie si de documente pt a dovedii natura situatiei neprevazute, pentru a dovedi neaparat o boala sau un accident ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 3 Octombrie 2024
Salariatul are dreptul de a absenta de la locul de muncă în situaţii neprevăzute, determinate de o situaţie de urgenţă familială cauzată de boală sau de accident, care fac indispensabilă prezenţa imediată a salariatului, în condiţiile informării prealabile a angajatorului şi cu recuperarea perioadei absentate până la acoperirea integrală a duratei normale a programului de lucru a salariatului.

Absențele pentru situații neprevăzute - necesitatea de a avea o procedură internă pentru a preveni abuzurile
www.avocatnet.ro/articol_635...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatii pot lipsi de la serviciu 10 zile pe an, pentru situatii ... cataleya23 cataleya23 Angajatii pot lipsi de la serviciu 10 zile pe an, pentru situatii neprevazute? (vezi toată discuția)
Am înțeles că există o lege pentru recuperarea nemotivatelor mariusastra mariusastra Important am înțeles că există o legea m ar interesa sa știu exact ce lege art Chiar daca lipsești de la munca ne anunțat ai la dispoziție 10 zile sa ... (vezi toată discuția)
Conform legii, un salariat are dreptul sa lipseasca o zi nemotivat? ... anym anym Conform legii, un salariat are dreptul sa lipseasca o zi nemotivat? Buna ziua! Sunt un angajat vechi intr-o companie, care pana de curand isi \"respecta ... (vezi toată discuția)