Schimbare domiciliu copil fără informarea celuilalt părinte.
Bună ziua!
În anul 2020 m-am despărțit de mama copilului și am convenit de comun acord ca domiciliul copilului să fie la ea, suma de bani pe care să o trimit lunar și vizitele la copil + luarea copilului la domiciliul meu.
Copilul a fost diagnosticat cu autism (TSA) și l-am înscris, împreună cu mama lui, la un centru de terapie, in 2021.
Acum am o problemă destul de complicată, domiciliul copilului meu în vârstă de 5 ani a fost schimbat fără ca eu să fiu anunțat în prealabil de către mama copilului. Tot mama copilului l-a retras de la acel centru de terapie, fără să mă întrebe sau să mă anunțe in prealabil. Eu am fost anunțat după o lună de zile de la schimbarea domiciliului, de către cei de la centrul de terapie fiindcă solicitam lunar prezența copilului la orele de terapie (mama nu îl ducea la terapie din diverse motive).
Cei de la DGASPC mi-au transmis că ei au transferat dosarul copilului în orașul unde este copilul la solicitarea mamei.
Menționez ca eu nu cunosc adresa de domiciliu a copilului sau în ce condiții locuiește, mama copilului nu dorește să îmi comunice adresa și nici alte informații medicale cu privire la copil.
Este legală schimbarea domiciliului copilului meu?
Trebuia efectuată o anchetă socială la schimbarea domiciliului?
Ce pot face?