avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare "fortata" functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare "fortata" functie

Incepind cu 1 ianuarie am fost anuntata verbal ca nu ma voi mai ocupa de ceea ce faceam pana la acea data, ci voi avea o cu totul alta functie. Nu am semnat act aditional, iar pe fluturas apar cu aceeasi functie(veche).
Din pacate, noua functie este limitativa si nu mai am acces la proiectele si responsabilitatile pe care le aveam inainte.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 26 Ianuarie 2010
daca nu sunt modificate si drepturile salariale ... schimbarea din functie se poate face in urma unei decizii a celor abilitati!
Salariul este acelasi, dar cu toate astea nu mi se pare legal sa se intample astfel de modificari, schimbari fara a fi de acord.
... seamana a retrogradare... cereti decizia!
Regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor. Prin excepţie, este posibilă modificarea unilaterală potrivit art.48 C.mun.
În cazul în care angajatorul modifică în mod unilateral şi nelegal felul muncii salariatului, acesta din urmă se poate adresa instanţei judecătoreşti cerând anularea deciziei şi reintegrarea în funcţia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie daisys daisys Buna ziua. Voi expune o situatie si as dori un sfat daca este posibil. O cunostinta ,sef de agentie , urmeaza sa fie retrogradat intr-o functie inferioara pe ... (vezi toată discuția)
Depunere acte chemare in judecata tudor16 tudor16 Ce consecinte are depunerea unor acte - proba de chemare in judecata care nu exista in dosarul de personal? (vezi toată discuția)
Act aditional adrianemilian1 adrianemilian1 Buna ziua, In urma unei evaluari sustinute la un assessment center am fost retrogradat din functia avuta de SEF DEPARTAMENT (desi evaluarea a fost pentru ... (vezi toată discuția)