avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Președinte de partid și de ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Președinte de partid și de ong

Buna seara,

Doresc sa va intreb daca esxista conflict de interese intre o persoana care este presedinte de partid si presedinte al unui ONG?

Va multumesc aniticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:21, 3 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legislatia ONG nu interzice sa fii membru de partid nici in conducerea unui partid. Daca statutul ONG-ului nu interzice nu a nici o problema. Ideea este ca ONG-ul sa fie clar daca se doreste sa fie nepartizan politic? Legea nu ii impune, dar daca opteaza sa fie nepartizan, va fi greu sa se pretinda nepartizan cat timp presedintele ONG-ului este si presedinte de partid. Acesta poate ca are capacitatea sa nu amestece cele doua calitati, dar nu va fi crezut de public, presa etc. Daca isi asuma acea perceptie publica sau chiar isi asuma oficial ONG-ul ca nu e neutru / echidistant politic... nu exista piedici juridice in directia asta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membru in asociatie apolitica, dar in acelasi timp membru in asociatie politica pentru tineri Equilibrio Equilibrio Sa zicem persoana X este membra in Asociatia non-profit, non-guvernamentala si apolitca Y, dar se zvoneste ca, in acelasi timp, este membra in asociatie ... (vezi toată discuția)
Presedinte de ong si politica cristian.tanase cristian.tanase Poate fi un Presedinte al unui ONG membru al unui partid politic ? (vezi toată discuția)
Conflict de interese? ciribasa ciribasa Reprezint o forma asociativa ONG si ocup functia de consilier local, doresc sa stiu daca este coflic de interese? va multumesc! (vezi toată discuția)