avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Citatie ca intervenient-reclamant
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Citatie ca intervenient-reclamant

Buna ziua tuturor, sunt convins ca s-a mai discutat pe aici urmatorul subiect si multi v-ati aflat in urmatoarea situatie, de aceea am convingerea ca voi gasi niste sfaturi avizate.

Bun, speta este urmatoarea: sotia a primit o citatie in calitate de intervenient-reclamant intr-un proces de litigii intre doua firme de asigurare. Ea a fost vinovata de o tamponare usoara in luna octombrie anul trecut, a facut amiabila, "toate bune si frumoase"....tipa lovita a trebuit sa schimbe bara spate, haionul si mi se pare farul de pe stanga. Masina sotiei fiind mai inalta, doar sigla a fost putin zgariata... in fine, astea sunt detalii....
Firma care a facut reparatiile a dat un deviz de 26000 lei, din care asiguratorul meu a platit doar 11000 lei, iar pentru diferenta de bani s-a deschis minunatul dosar, din care face parte si sotia. Plicul primit cred ca are peste 30 de pagini, ce cuprinde actele soferilor implicati in tamponare, RCA-ul masinii sotiei, devizul de reparatie, contractul de inchiriere auto a pagubitului (pe o durata de 5 zile - 1500 lei), oferta de inchiriere a firmei, comunicarea propriu-zisa, amiabila, o autorizatie tehnica de la RAR (cu asta nu am inteles care-i treaba), o anexa cu tarifele orare de manopera ale service-ului, un proces verbal de la asiguratorul sotiei, copie dupa ordinul de plata (cel de 11000 lei), etc.....

Intrebarea este: in comunicare scrie ca sotia ar trebui sa faca o intampinare, dar este obligatoriu de facut? Adica in afara de confirmarea tamponarii, a recunoasterii vinovatiei si a mentiunii ca masina avea o polita RCA valabila la acel moment, ce-ar mai fi de adus in vedere? Trebuie facuta neaparat acea intampinare sau se poate trece peste, tinand cont ca sotia este intervenient-reclamant?

Se poate rasfrange diferenta de plata asupra sotiei? Banuiesc ca nu....sau asa ar fi normal...

Astept parerile dumneavoastra.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2023
alex201888, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:19, 15 Aprilie 2023
Codul de Procedură Civilă
Art. 205.
(1) Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul se apără, în fapt şi în drept, faţă de cererea de chemare în judecată.[/i
(2) Întâmpinarea va cuprinde:
a) numele şi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa pârâtului ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul, precum şi, după caz, codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului ori de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, dacă reclamantul nu le-a menţionat în cererea de chemare în judecată. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător. Dacă pârâtul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
b) excepţiile procesuale pe care pârâtul le invocă faţă de cererea reclamantului;
c) răspunsul la toate pretenţiile şi motivele de fapt şi de drept ale cererii;


Art. 208.
(1) Întâmpinarea este obligatorie, în afară de cazurile în care legea prevede în mod expres altfel.
(2) Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel.




Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Aprilie 2023
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient fortat !!! CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna seara, in 2013 am accidentat usor pe X, cu toate ca, culpa a fost comuna, am facut constatare amiabila si ne-am dus la politie, eu mi-am luat amenda fiind ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara nedeclarata in 48 de ore posedatul posedatul Buna ziua! Am urmatoarea problema, in urma cu 8 zile pe 1 feb am facut o mica tamponare cu un vecin pe o straduta din spatele blocului. In urma tamponarii ... (vezi toată discuția)