avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hristos a Inviat! Daca am infiat acum 26 de ani o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hristos a Inviat! Daca am infiat acum 26 de ani o fetita care ...

Hristos a Inviat!
Daca am infiat acum 26 de ani o fetita care acum imi creeaza mari probleme si nu mai suport, o pot desfia? Sau daca nu , sa o dezmostenesc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: coco_stefania , utilizator 08:37, 24 Aprilie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu o puteti desfia, puteti insa sa nu ii lasati nimic de mostenit.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu o mai puteți desfia. Nu o puteți nici dezmoșteni, decât numai dacă vindeți tot ce aveți și vă mutați în chirie, ca să nu ramâna nimic dupa dumneavoastră de moștenit.

Legea nu permite dezmoștenirea. Dar puteți să nu-i lăsați nimic moștenire.

Sau dacă sunteți mai în vârstă, vindeți tot ce aveți și mergeți la azil.
Ultima modificare: Duminică, 16 Aprilie 2023
Dapix, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau poate semna cu un tert un contract de intretinere.
Resemnati-va. Si cu copiii naturali se poate intampla asa ceva. In ziua de azi tentatiile sunt multe, nerabdarea e mare si nu vor sa mai astepte linistiti momentul succesiunii. Vor un fel de "succesiune anticipata". Problema e destul de complicata caci chiar daca vindeti tot si miroase banul va face orice ca sa si-i insuseasca, deci nu se rezolva problema. Si nu puteti ramane la batranete fara resurse financiare. Asadar, cu detaliile furnizate, calea pe care o vad este resemnarea. Succes!
Buna ziua,la 26 de ani,domnisoara nu mai este fetita,are viata ei,poate lua hotarari in cea ce o priveste,care dv nu va plac.a fost si este copilul dv,pt ca l-ati crescut.fiti mai intelegatoare si lasati-i posibilitatea sa aleaga.succes si liniste.

Alte discuții în legătură

Conditii pentru desfiere emylya45 emylya45 Ce conditii trebuie implinite pentru conditii pentru desfierea propriului copil? Am un copil de 25 ani pe care doresc sa-l desfiez ( sa nu mai fie scris Emilia ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca pot desfia propriul copil? daca nu ,ce pot ... robertavali robertavali Vreau sa stiu daca pot desfia propriul copil? Daca nu ,ce pot face legal ,ca dupa moartea mea si a sotului ,sa nu intre la mostenire decat 2 copii din cei 3 ... (vezi toată discuția)